Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 13 травня – довільний спомин Діви Марії Фатімської

13 травня – довільний спомин Діви Марії Фатімської

«Бог вибрав Марію і дуже полюбив». Він по-особливому піклується про Своїх дітей через Її материнське серце.
На початку ХХ століття, сповненого страждань і трагедій, завдяки Божому милосердю Богородиця об’явилася трьом фатімським пастушкам: Луції, святому Францискові та святій Гіацинті. Уперше це трапилося 13 травня 1917 року, а далі зустрічі протривали до жовтня й відбувалися 13 числа кожного місяця. Під час останнього об’явлення Діва Марія передала людству три таємниці й на очах майже 10-тисячного натовпу вчинила чудо: сонце, на яке через хмари можна було дивитися неозброєним оком, почало ніби танцювати в небі. На прохання Марії третя таємниця була прихована; святий Йоан Павло ІІ відкрив її зміст 2000 року, після того як пережив замах.

Божа Мати закликала до навернення, розарієвої молитви, молитви за грішників і вшанування Її Непорочного Серця. Перші дві таємниці стосуються передовсім страшного видіння пекла, культу Непорочного Серця Марії та Другої світової війни, а також передбачають великі кривди, яких завдала світові Росія через відступництво від Бога та встановлення комуністичного тоталітаризму. Третя таємниця – підсумок перших двох. Якщо не виконати прохання Марії, яка приходить з материнською любов’ю та вболіванням за світ, то коїтимуться страшні речі: війна, переслідування Церкви, мученицькі смерті, страждання Папи та знищення багатьох народів.

З перспективи часу можна сказати, що прохання Богородиці не були виконані, тож катастрофи ХХ століття стали здійсненням Її слів. Заклик Марії присвятити життя Її Непорочному Серцю та молитися за навернення грішників досі актуальний. Адже не можна впевнено сказати, що послання з Фатіми відійшло в минуле: воно має завершитись тріумфом Непорочного серця Марії, і цією надією сповнені серця Божих вірних.

Уклала Юлія Бойко
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.