Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Реколекції для чоловіків зі святим Йосифом

Реколекції для чоловіків зі святим Йосифом

26-28 листопада відбулися реколекції для чоловіків, які проводив о. Олег Сартаков та о. Сергій Серебровський, в домі св. Йосифа в Осикове.
Участь у духовних вправах взяли чоловіки з різних областей України і товаришували їм троє священиків: о. Олег Сартаков, о. Сергій Серебровський та о. Андрій Ковалевський (настоятель парафії в с. Осиково). Тема реколекцій: «Душевний мир на прикладі святого Йосифа». 


Своїм свідченням про пережиті реколекції поділилися двоє учасників:

«Слава Ісусу Христу! Реколекції для чоловіків, це насправді дуже необхідна справа. Переживши ці реколекції, я почув, що промовляє Господь до мене через священиків, а саме через о. Олега та о. Сергія. На прикладі св. Йосифа, чоловіка гідного, який слухав Господа, я зрозумів, що справжній внутрішній мир приходить через скорботи та різні випробовування. Що Господь через це хоче показати, якою дорогою маю йти, як справжній чоловік, як голова сім'ї. Якщо чоловік буде слухати що йому говорить Господь, то в його житті як чоловіка, батька, буде все впорядковане і на свому місці. На сьогоднішній день, нажаль, Церкві, суспільству, родині, сім'ї, бракує гідних чоловіків, які б виховували своїх дітей, давали приклад християнського життя для інших. Тому, такі програми, такі реколекційні осередки як осередок «Світло-Життя» в с. Осикове, є вкрай необхідні для нашого суспільства. Хочу висловити велику вдячність Олегу, Валентині та всім хто спричиняється до цієї доброї справи. Хай добрий Господь щедро благословляє їхню нелегку працю».


«Слава Ісусу Христу! Хочу поділитися своїм пережиттям реколекцій для чоловіків. Хочу подякувати Богу за такий час, коли міг молитися в спільноті чоловіків, роздумувати під час конференцій над тим, як св. Йосиф зберігав душевний мир у всіх життєвих труднощах і випробуваннях, і як наслідок, міг вчасно почути голос Божий і правильно прийняти у відповідній ситуації рішення для безпеки Ісуса і Марії. Відкрив для себе 2 важливих аспекти, щоб здобути душевний мир в Богові - потрібно переживати скорботи і регулярно перебувати в тиші, щоб почути голос Господа і розпізнавати Його волю на кожний день свого повсякдення. Дякую за кожне свідоцтво і ділення під час цих днів. Для мене це великий і дуже цінний духовний скарб на моє особисте та сімейне життя. Щиро заохочую чоловіків користатися з таких реколекцій і маю надію, що такі реколекції відбуватимуться надалі. Нехай милосердний Господь благословить щедро і винагородить всім, хто спричинився до того, щоб такі реколекції відбулися, а св. Йосиф невпинно заступається і допомагає нам бути такими чоловіками, які невпинно перебувають в молитві і слухають голос нашого Отця»

Джерело: Рух Світло-Життя Київсько-Житомирської дієцезії
Новини з України У столітньому музичному органі у Львові знайшли давню записку Цього тижня головний орган Латинського катедрального собору поїхав до Польщі на реставрацію. Повернеться він у храм приблизно через два роки. Про це повідомив органний майстер Віталій Чижевський.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.