Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «Дарувати посмішку – нести відповідальність»

«Дарувати посмішку – нести відповідальність»

Напевно не знайдеться дитини, яка б не мріяла про хрещену фею, яка втілює мрії і приходить на допомогу. Переглядаючи фото з відпочинку дітей в рамках проєкту «Дарувати посмішку – нести відповідальність» виникли думки, що Паскаль Вайє, засновниця австрійського фонду «kleine herzen», і є такою хрещеною феєю, яка здійснює дитячі мрії.
Цей соціальний проєкт «Дарувати посмішку – нести відповідальність» започаткував пан Вольфганг Соботка, Президент Нацради австрійського парламенту у співпраці з австрійським фондом «kleine herzen». Вже три роки поспіль 20 дітей з кризових родин з України та Росії віком від 9 до 11 років проводять незабутні десятиденні канікули в Австрії.


Олена Нога, керівниця відділу управління проєктами «Карітас-Спес Україна» супроводжувала групу дітей з України. Вона зауважила, що програма була дуже насичена: «За ці канікули діти навчилися кататись на лижах, навіть провели змагання, на які приїхав Вольфганг Соботка, голова австрійського парламенту, він привітав переможців в своєму рідному місті Вальдгофен. В перший день діти відвідали гончарну майстерню, де вчилися виготовляти різні вироби з глини. Через кілька днів власник майстерні Йозеф привіз готові тарілки та вази їм на згадку. Діти ходили на каток, в музеї, на мультфільм. Цікавим досвідом для дітей було відвідування пекарні, де вони самі ліпили та пекли різні кренделики, які потім взяли з собою» - розповідає Олена.


Організаторами цих зимових канікул є австрійський фонд «kleine herzen», який залучає партнерів та безпосередньо приймає дітей та готує програму. Цей проєкт на думку організаторів є вкладом в майбутнє двох країн.


«Це не просто відпочинок для дітей. Це і культурний ріст – діти багато пізнали  про Австрію, і спорт – діти багато часу провели на лижах, ковзанах та піших прогулянках, і знайомство з фермерським господарством, і навички дбайливого ставлення до природи – діти щодня сортували сміття і обговорювали, чому це важливо. Та найважливіше, на мою думку, це те, що діти зрозуміли, як важливо любити і поважати один одного, турбуватися про слабших. Побачили, скільки людей відкрили їм свої серця. І я впевнена, що ці діти стануть прикладом для інших» – підсумувала Олена Нога.   


Організатори зазначили, що дотримувались всіх необхідних заходів, щоб діти не захворіли, а також дітям регулярно проводили ПЛР-тести. Усі супроводжуючі дорослі пройшли повний курс вакцинації.


Місія «Карітас-Спес Україна» дякує пану Вольфгангу Соботці та всім спонсорам, які підтримали цей проєкт. І особлива подяка – Паскаль Вайє, керівниці австрійського фонду «kleine herzen», яка вже третій рік поспіль вкладає душу в цей проєкт, такий важливий для майбутнього порозуміння.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.