Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Молитва св. Томи Аквінського перед Святим Причастям

Молитва св. Томи Аквінського перед Святим Причастям

Всемогутній вічний Боже, ось я приходжу до Таїнства Твого Єдинородного Сина, Господа нашого Ісуса Христа. Я приходжу до нього, як хворий до лікаря життя, як нечистий до джерела милосердя, як сліпий до світла вічної ясності, як убогий і жебрак до Господа неба і землі. Я благаю, щоб Ти у своїй безмежній щедрості вилікував мене від слабкості, обмив мою гидоту, просвітлив сліпоту, вивів зі злиднів, прикрив одягом мою наготу, щоб я міг спожити Хліб Ангелів – Царя царів і Господа усіх володарів – з такою пошаною і смиренням, каяттям та побожністю, з такою непорочністю і вірою, з таким благоговінням і трепетом, як цього вимагає моє спасіння.

Вчини, прошу, щоб я прийняв не тільки зовнішній знак таїнства Господнього Тіла і Крові, але його істоту та міць. О всемилостивий Боже, дай мені так прийняти Тіло Твого Єдинородного Сина, нашого Господа Ісуса Христа, яке Він отримав від Діви Марії, щоб я міг бути втілений у Його містичне Тіло і зарахований до Його членів. О найулюбленіший Отче, дозволь мені вічно споглядати без заслони лик Твого возлюбленого Сина, якого, укритого, бажаю прийняти під час свого земного паломництва. Котрий з Тобою живе і царює на віки вічні. Амінь.

З молитовника  «Щоденно з Богом»
Молитви Молитва про нові покликання У 2020 році Церква в Україні відзначала Рік молитов про покликання до священницького та богопосвяченого життя. З цієї нагоди була запропонована спеціальна молитва авторства св. Йоана Павла ІІ. З нагоди Тижня молитви про нові покликання молімося нею. 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.