Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Допомагати людям приймати Хрест любові. Приміції у Львівській архідієцезії

Допомагати людям приймати Хрест любові. Приміції у Львівській архідієцезії

Рукоположені архієпископом Мечиславом Мокшицьким у Львівській катедрі буковинські неопресвітери о. Віктор Циганюк з Чернівець та о. Казимир Ваврич з Нижніх Петрівців (Аршиці), в неділю, 23 січня 2022 року, у рідних парафіях звершили свою першу Святу Месу.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.


Храми були наповнені численними парафіянами та гостями, які приїхали з України та Польщі, серед них настоятелі з духовної семінарії, священики, семінаристи, родина та друзі неопресвітерів.


Проповідь під час приміційних Мес проголошували єпископи-помічники Львівської архідієцезії. Під час Меси неопресвітера Віктора Циганюка у Чернівцях о 10:00 проголошував слово єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава.


У Нижніх Петрівцях на Святій Месі неопресвітера Казимира Ваврича о 13:00 промовляв єпископ-помічник Львівської архідієцезії Леон Малий.


Нововисвячені священики висловили свою вдячність Богу і людям, які допомагали розпізнати покликання та підтримували на дорозі до священства.


На завершення Святої Меси отець Віктор та отець Казимир уділили приміційного благословення священикам, сестрам-монахиням, рідним і всім зібраним вірним. Варто пригадати, що це особливе благословення на рівні папського благословення з можливістю отримання відпусту за звичайних умов.


Продовженням урочистості стало спільне святкування під час агапи.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.