Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Паломництво чи туризм? Вибір християнина

Паломництво чи туризм? Вибір християнина

«Кожен після зустрічі з Ісусом йде в свій край вже іншою дорогою» (о. Пасхаліс Рабцевич OFM).
Людська справа, присвячена Господу здійснюється особливим шляхом. Парафіяни храму святого Йоана з Дуклі, що знаходиться в місті Житомирі, особисто досвідчили це. Вони заснували при храмі паломницький центр, котрий успішно функціонує вже впродовж року. Постає логічне запитання: «Навіщо створювати паломницький центр в часи коли повно туристичних агенцій?».

Відомо що подорож – особлива подія в житті кожної людини. Туристичний бізнес це знає і досягнув значних успіхів в організації цих особливих подій. Проте туризм, активний чи пасивний, насамперед присвячений людині. Він служить гарним відпочинком, перезапуском. Він додає сил та наповнює людину позитивними враженнями. Це правильно та необхідно в сучасному надшвидкому світі.

Проте для християнина є ще одна невід’ємна складова життя – спілкування з Богом. Паломницький центр при храмі святого Йоана з Дуклі пропонує людям місця, де з Богом легше розмовляти.


Пані Лілія, парафіянка храму св. Йоана з Дуклі особисто відвідала чимало святих місць в Україні та закордоном. Благодать, котрою наповнив її серце Господь була настільки потужною, що самій їздити виявилося замало. Прийшла ідея возити з собою людей.

Така, на перший погляд, шалена ініціатива була варта уваги. Тодішній настоятель парафії отець Павло Шевчук OFM з відкритим серцем зустрів цю ідею, і вже в березні 2019-го року при храмі святого Йоана з Дуклі в Житомирі був заснований Паломницький Центр «У Руках Марії».


Парафія святого Йоана з Дуклі є однією з найбільших парафій, якою духовно опікуються Брати Менші Францисканці з української Провінції св. Михаїла Архангела. Також ця парафія має зручне географічне розташування. Оскільки доїзд до Житомира є доступним, – паломники з Вінницької, Хмельницької та Київської областей охоче записуються та їдуть саме з нами.

Ось що говорять самі паломники:«Почуваємось щасливими і піднесеними, бо знаходимось між небом і землею.» (Паломництво до Святої Землі, 26 вересня – 3жовтня 2019-го року). «Трохи про те місце, в якому я побувала. Меджугор’є – це місце, де слова зайві. Це місце втихомирення серця, це місце молитви, місце навернення. Місце, де я відчула, що теж маю крила. Не знаю як описати словами те, що я пережила там…» (Молодіжний фестиваль «Младіфест», Меджугор’є, 30 липня – 8 серпня 2019-го року).

За перший рік своєї діяльності центр зумів здійснити 8 виїздів, зокрема до: Меджугор’є, Польщі, Ізраїлю та по святих місцях в Україні. Залучили понад 300 паломників. Кожнупоїздку очолює священик. Вікових обмежень для паломників не існує.

Станом на сьогодні команда паломницького центру налічує 4 людини.

На перше півріччя вже заплановано 7 паломництв. Ми запрошуємо саме тебе поїхати з нами та пережити цю незабутню зустріч з Богом!

Контакти паломницького центру «У Руках Марії»:
Тел.: +38(098)-318-42-23
E-mail: [email protected]
м. Житомир