Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні

Третя неділя Адвенту - "Gaudete"

"Gaudete" – це латинська назва третьої неділі Адвенту, що походить від першого слова антифону, який цього дня розпочинає Євхаристійну Літургію.
Це слово походить від латинського дієслова “gaudere” і є закликом до радості: «Радійте в Господі».

Причиною радості має бути усвідомлення того, що Господь дуже близько, що Він з нами, що Він став нашим братом. Цього дня використовуються літургійні шати рожевого кольору.

У 1975 році Папа Павло VI в Апостольському повчанні “Gaudete in Domino” писав: «Слід розвинути в собі здатність радіти і тішитися з використання великих людських радощів, які Бог Творець дарує нам у цьому тимчасовому паломництві». Ми повинні також радіти з того, що Христос постійно до нас приходить.

Тож, відкриймо навстіж двері свого серця для Христа, адже від нашого серця розпочинається радість із зустрічі з Господом. Спробуймо знайти час у цю неділю і християнську радість, щоб привітати Ісуса.

Папа Йоан XXIII сказав, що до Неба не пускають похмурих, але тільки тих, котрі вміють радіти. Тож почуймо сьогодні заклик Церкви: «Будь радісним»! Не закривайся в смутку і самотності. Ісус з тобою!

Отець Віталій Квапіш