Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа до мозамбікців: Братерське примирення – шлях до утвердження миру

Папа до мозамбікців: Братерське примирення – шлях до утвердження миру

Вже наступного тижня Святіший Отець особисто промовить до мозамбікців, відвідуючи їхню країну. А готуючись до цієї зустрічі, звернувся до них з відеопосланням.
Про це повідомляють Новини Ватикану.

«Хоч не маю змоги податися поза столицю, моє серце досягає та обіймає вас усіх, зберігаючи особливе місце для тих, які перебувають у труднощах. Хочу запевнити вас у тому, що всі ви знайшли місце в моїх молитвах. Не можу дочекатися зустрічі з вами», – наголошує папа Франциск у відеопосланні до народу Мозамбіку, що було оприлюднене в п’ятницю, 30 серпня 2019 року, за кілька днів до його прибуття до цієї країни на південному сході Африки, куди він вирушить 4 вересня.

«Подібно до того, як я отримав запрошення приїхати до вас, за що вам дякую, від пана Президента й моїх співбратів єпископів, – веде далі він, – хочу запросити вас приєднатися до моєї молитви за те, щоби Бог, Отець усіх, зміцнив примирення, братерське примирення в Мозамбіку та всій Африці, єдину надію на міцний і тривалий мир».

Засів попередника

Глава Католицької Церкви зазначає, що з радістю поділятиме ці свої переконання з мозамбікцями, маючи також нагоду побачити «як зростає засів» його попередника святого Йоана Павла ІІ. «Ця подорож дасть мені змогу зустрітися з католицькою спільнотою та утвердити її в свідченні Євангелія, що навчає про гідність кожної людини та закликає відкривати наші серця для інших, особливо, бідних і потребуючих», – підкреслює Святіший Отець, складаючи подяку усім, хто трудиться над приготуваннями до цього візиту та жертвує в цьому наміренні свої молитви.

«Призиваю на вас і на вашу країну Боже благословення та покров нашої Матері, Пречистої Діви Марії. До скорого!» – завершує папа.