Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Освячення електрооргана й перший концерт у храмі в Кривому Розі

Освячення електрооргана й перший концерт у храмі в Кривому Розі

У неділю, 3 березня 2019 року, у храмі Успіння Пресвятої Діви Марії в Кривому Розі відбуся освячення першого в місті електрооргана, на який віряни кілька років збирали кошти.
Про це повідомляє сайт «Костели та каплиці України».

Під час освячення пролунали такі слова: «Боже, Ти прагнеш, щоб люди служили Тобі з радісним серцем, тому на славу Тобі лунають спів і музика... Як багато труб єднається в гармонійних акордах, так дозволь і нам єднатись у взаємній братній любові, щоб ми колись могли співати вічний гімн слави перед Твоєю величчю».

І, ніби на сповнення цієї молитви, відбувся концерт органної музики лауреатки міжнародних конкурсів Олени Чернікової з Києва. У її виконанні для парафіян і гостей прозвучали твори таких відомих композиторів, як Ежен Жігу, Йоган Бах, Луї Ніколя Клерамбо, Джироламо Фрескобальді, Шарль-Марі Відор, Астор П’яццолла, а також англійська фольклорна пісня «Зелені рукави».
Новини з України Мадагаскар вітає Папу Франциска У п’ятницю, 6 вересня 2019 року, на землю Мадагаскару вдруге ступила нога Наступника святого Петра: після того, як цю країну 1989 року відвідував святий Йоан Павло ІІ, сюди прибув Папа Франциск, як «Сіяч миру та надії» (таким є гасло цього етапу 31-ї Апостольської подорожі).