Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа побуває Лорето, де підпише апостольське повчання на тему молоді

Папа побуває Лорето, де підпише апостольське повчання на тему молоді

В урочистість Благовіщення, 25 березня 2019 року, Папа Франциск прибуде з паломництвом до Марійного санктуарію в Лорето, де – за переданням, яке потверджують також історико-археологічні дослідження, – перебуває назаретський дім, у якому Діва Марія отримала звістку про те, що стане Божою матір’ю.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Мета подорожі – «вручити Пречистій Діві Марії апостольське повчання за підсумками Синоду єпископів на тему “Молодь, віра і розпізнавання покликання”, що відбувся у Ватикані». Про це в неділю, 24 лютого, повідомив виконувач обов’язків директора Ватиканського прес-центру Алессандро Джізотті.

Його Святість гелікоптером прибуде до місцевості Монторсо, де приземлиться в молодіжному центрі Йоана Павла ІІ, звідки автомобілем вирушить до санктуарію. Центральною подією подорожі стане Меса у «Святому домі», запланована на 9:45, наприкінці якої Папа підпише апостольське повчання на тему молоді. Після Меси він зустрінеться з місцевою капуцинською спільнотою та з хворими. На порозі санктуарію відбудеться зустріч із вірними, до яких Папа звернеться з промовою. Після молитви «Ангел Господній» він пообідає з єпископами регіону й вирушить до Ватикану.
Новини з Ватикану Папа: Викорінюймо насильство, якого в усьому світі зазнають діти Промовляючи до вірних після молитви «Ангел Господній» у неділю, 24 лютого 2019 року, Папа Франциск нагадав, що того ранку завершилася важлива зустріч щодо захисту неповнолітніх у Церкві. Проблема сексуальних зловживань духовенства віддавна викликає скандал у Церкві й у громадській думці – як з огляду на страждання жертв, та і через брак уваги до них і покривання винних з боку церковних високопосадовців.