Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Оприлюднено перелік учасників Синоду єпископів, присвяченого молоді

Оприлюднено перелік учасників Синоду єпископів, присвяченого молоді

У Ватикані оприлюднено перелік осіб, які братимуть участь у XV Звичайній асамблеї Синоду єпископів. Серед них – Блаженніший Святослав Шевчук і архієпископ Мечислав Мокшицький.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

15 вересня 2018 року Ватиканський прес-центр поширив список учасників XV Звичайної асамблеї Синоду єпископів, яка від 3 до 28 жовтня 2018 року відбуватиметься у Ватикані на тему «Молодь, віра і розпізнавання покликання».

Перший у переліку – Папа Франциск як головою синодального зібрання; після нього – кардинал Лоренцо Балдіссері, генеральний секретар Синоду єпископів.

Далі вказані чотири делеговані президенти, які почергово головуватимуть під час засідань від імені Його Святості. Це кардинал Луїс-Рафаель Сако, Патріарх Вавилонський, Глава Халдейської Католицької Церкви (Ірак); кардинал Дезіре Царагазана, архієпископ Туамасіни (Мадагаскар); кардинал Шарль Маунґ Бо, архієпископ Янґона (М’янма); кардинал Джон Рібат, архієпископ Порт-Морсбі (Папуа Нова Гвінея).

Головним доповідачем призначений кардинал Сержіо да-Роша, архієпископ Бразиліа й голова Єпископської конференції Бразилії, а спеціальними секретарями – єзуїт отець Джакомо Коста й салезіянин отець Россано Сала.

У межах Синоду діятиме Комісія з питань комунікації, яку очолюватиме Паоло Руфіні, префект Дикастерії у справах комунікації; її секретарем призначено отця Антоніо Спадаро SJ, директора часопису «La Civiltà Cattolica».

Комісію з розв’язання спірних питань очолить кардинал Джузеппе Версальді, префекта Конгрегації католицької освіти; також до неї увійдуть архієпископ Чарльз Шіклуну (Мальта) і єпископ Ґодфрі Іґвебуке Онаг (Нігерія).

Далі зазначені представники Синодів єпископів, Ради ієрархів Східних Католицьких Церков і Конференцій єпископів. Від Української Греко-Католицької Церкви в Синоді братимуть участь Блаженніший Святослав Шевчук і єпископ Браєн Байда, єпарх Саскатунський (Канада), а Конференцію римсько-католицьких єпископів в Україні представлятиме її голова архієпископ Мечислав Мокшицький.

Список завершується переліком інших учасників: яких додатково призначив Папа, які належать до Синоду з огляду на посаду, яких визначила Спілка головних настоятелів, а також спостерігачів, радників і делегатів від інших християнських спільнот.