Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Таїнство Першого Причастя в парафії Воздвиження Святого Хреста в Києві

Таїнство Першого Причастя в парафії Воздвиження Святого Хреста в Києві

Неділя Зіслання Святого Духа стала радісним днем для кармелітської парафії Воздвиження Святого Хреста в Києві. Після двох років підготовки у групі сестри-юзефітки Святослави 12 дітей приступили до Першого Причастя.
Для цілої церковної спільноти важливо брати участь у таких подіях, як хрещення, Перше Причастя чи миропомазання, адже вони нагадують Божому люду про прийняті таїнства й розпалюють вогонь віри і любові.


Напередодні цієї важливої події і діти, і їхні батьки приступили до Таїнства Сповіді. Чистоту сердець і радість єднання з Богом символізував білий одяг, який діти вдягатимуть на Меси протягом цілого «білого тижня». Колись їх, маленьких, принесли батьки, просячи Церкву про дар хрещення, а тепер вони самі з запаленими свічками відреклися від зла й визнали віру.


Очолив Святу Літургію настоятель парафії отець Бенедикт Крок OCD. У проповіді він наголосив, що ніхто з вірних не може цілковито осягнути великий дар Причастя, у якому Бог дає Себе Самого. Належність до Церкви – не заслуга людини, а дія Святого Духа в ній. Це Він веде дорогою спасіння й розпалює святе прагнення Бога.


Після Причастя діти дякували батькам і священикам за піклування про їхнє спасіння та за свідчення християнської віри. Перед ними ціле життя, повне різних подій. Головне, аби вони, незважаючи ні на що, як і всі вірні, перебували в Ісусовому човнику.

Юлія Бойко

За темою:
Святкування Дня матері та закінчення катехитичного року в Луцьку
Перше Причастя в Новограді-Волинському
Урочистість Першого Святого Причастя у Лановичах на Львівщині