Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 43-тя Конгрегація відповідальних Руху Світло-Життя у Польщі

43-тя Конгрегація відповідальних Руху Світло-Життя у Польщі

З 23 до 25 лютого 2018 року в Польщі на Ясній Горі в Ченстохові тривала XLIII Конгрегація відповідальних Руху Світло-Життя, зокрема, модераторів, аніматорів і подружжя з Домашньої Церкви. Серед учасників були й закордонні представники руху, а також 19 гостей із Львівської, Кам’янець-Подільської та Києво-Житомирської дієцезій.
Напередодні, 22 лютого, відбулася міжнародна зустріч Руху Світло-Життя «Parresia» («Проповідування»). Розпочалася вона Євхаристією, на якій зібралися чехи, словаки, білоруси, німці й українці. На зустрічі обговорювали досвід і участь кожного у творенні спільноти, о. Петро Глувка, модератор Кам’янець-подільської дієцезії, виголосив конференцію про молодь, а самі юнаки й дівчата ділилися своїми спостереженнями та враженнями від події. Наостанок кожен мав змогу попроповідувати Євангеліє.





У п'ятницю, 23 лютого, в актовій залі о. Кордецького молитвою до Святого Духа розпочалася власне Конгрегація, а увечері всі мали можливість взяти участь у знаменитому Апелі Ясногурському.

Темою цієї зустрічі була «Молодь у Церкві». Упродовж кількох днів учасники й учасниці слухали конференції та свідчення різних людей, не лише пов'язаних із Рухом Світло-Життя. Не бракувало й молоді, яка ділилася думками про те, що дає їм приналежність до Оази. Під час конференцій, зокрема, порушили тему євангелізації в «проході» між катахезою і містагогією. Наприкінці читали лист єдності, підсумок конгрегації, а опісля відбулася Євхаристія в каплиці Ченстоховської Божої Матері, яку очолив єпископ Кшиштоф Влодарчик.

Маріана Кордек

За темою:
День спільноти Руху Світло-Життя у Києві
Зустріч Дияконії суспільної комунікації
«Місія до народів»: народження нової парафії в Рівному
Новини зі світу Папа: Богопосвячена особа перебуває в серці Бога і народу Останнім етапом Апостольської подорожі Папа Франциска на Мадагаскар стала зустріч зі священиками, богопосвяченими особами і семінаристами, яких він заохотив не дозволити, аби у них викрали місіонерську радість.