Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Особливе паломництво освітян до Бердичева

Особливе паломництво освітян до Бердичева

У суботу 21 листопада у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію відбулася зустріч працівників освіти, яка вже набрала форми традиційного паломництва.
Цього року через карантинні обмеження паломництво відбувалося в онлайн форматі завдяки прямій трансляції Телебачення Віковічного Слова (EWTN). Організатори підготували цікаву та насичену програму зустрічі, що цього року носила назву «Виховувати-попереджати».

На початку паломництва настоятель Бердичівського санктуарію отець Павло Ферко OCD привітав усіх учасників та глядачів, далі відбулася молитва «Ангел Господній», яку провів єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький.


Першу конференцію на тему «Гендерна ідеологія як виклик для навчальних закладів в Україні» виголосив отець Роман Лаба OSPPE, директор Всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції єпископів РКЦ в Україні.


Далі відбулася молитва Розарію у намірі освітян та їх вихованців.

Наступною у програмі була конференція-тренінг на тему «Вплив порнографії на дітей та підлітків», яку підготували отець Міхал Воцял SDB та пані Анна Додар.


Центральною частиною паломництва була Свята Меса, яку очолив єпископ Олександр Язловецький.


У проповіді єпископ Олександр між іншим звернув увагу на трикутник успішного виховного процесу для християн.

«Для нас християн, для християнських вчителів, для священиків, для батьків трикутником успіху кожного виховного процесу молодої дитини, підлітка, є три речі: сім’я, школа і Церква. Якщо кульгає щось з них, то це потім відіб’ється на вихованні цієї дитини. Ми священики пробуємо навчати у храмах, на катехізації, у проповідях, а ви намагаєтеся виховувати дітей у школі, а батьки - вдома. Тільки так може вирости повноцінний громадянин, свідомий своїх обов’язків, старанний, сумлінний і справжній християнин».


На завершення зустрічі отець Павло Ферко OCD подякував усім за участь, єпископу та всім лекторам за розкриття важливих питань у виховному процесі. У своєму завершальному слові єпископ Олександр подякував усім працівникам освіти та висловив сподівання, що наступного року це паломництво можна бути провести вже офлайн, що всі освітяни зможуть особисто приїхати до Бердичівського санктуарію.

Максим Железницький
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.