Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Єпископ Віталій Кривицький зустрівся з українцями у Кракові

Єпископ Віталій Кривицький зустрівся з українцями у Кракові

Ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький SDB перебуває з робочим візитом у Польщі. Серед запланованих зустрічей - молитва у польських парафіях та зустрічі з вимушеними переселенцями.   
У неділю, 15 травня, єпископ звершив Святу Месу у краківській парафії св. Станіслава Костки та зустрівся з українцями, які зараз мешкають у Кракові.


«Незмірно радий зустрічі на недільній Святій Месі з вимушеними переселенцями з України, які зібралися у храмі св. Станіслава Костки у Кракові. Дякую Богу, що дав мені змогу побачити всіх вас, молитися з вами, почути про ваше життя, про радості та різноманітні випробування. Ваші обличчя та інколи сльози говорять більше за слова. Нехай Господь посилає вам достатньо сил у цей складний час. До скорої зустрічі. В Україні!», – написав єпископ Кривицький на своїй сторінці у Фейсбуці. 
 
Крім того, єпископ з України зустрівся з архієпископом Краківським Мареком Єндрашевським. Під час зустрічі були обговорені питання потреб Києва та околиць, ситуації в Україні загалом, служіння в умовах війни. Також мова йшла про співпраці в гуманітарній сфері на рівні Карітас. 

Єпископ Віталій Кривицький SDB подякував архієпископу Єндрашевському та його помічникам за «серце, відкрите для України», всіляку допомогу та прийняття внутрішньо переміщених осіб з України у резиденції архієпископа.   

Цього тижня єпископ Кривицький звершуватими Святі Меси у Щирку (17.05 о 12:00), Скаві (19.05, о 18:00), Вітові (20.05 о 18:00), Лешно (22.05 о 10:00, 13:00 та 23.05 о 18:00). Після Євхаристії заплановані зустрічі з українцями, які змушені були залишити свої домівки через війну. 

Нагадуємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до середини квітня католицькі парафії Польщі зібрали та передали українським біженцям близько 500 млн злотих. На сьогоднішній день допомога триває. 


Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.