Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Ще один подарунок Папи для України

Ще один подарунок Папи для України

Цього разу подарунок – автомобіль для доставки продуктів та необхідних речей потребуючим українцям. Його використовуватимуть у Харкові.  
Автомобіль Citroen Jumpy служитиме мешканцям Харкова вже найближчим часом. У п'ятницю, 13 травня, він вирушив з Любліна до Харкова,  пише Gosc.pl

Ідея придбати автомобіль з'явилась минулої суботи. Кардинал Конрад Краєвський зателефонував до польського архієпископа з Любліна Станіслава Будзіка з повідомленням, що Папа Франциск хоче переказати гроші на конкретну допомогу для України.    

Після розмови з Харковом виявилося, що там потрібен автомобіль, яким можна було би доставляти гуманітарну допомогу містом та до навколишніх сіл. Автомобіль отримає у розпорядження директор «Карітас-Спес» о. Войчех Стасевич. 


Гроші на рахунку з'явились на рахунку вже наступного дня. Завдяки дилеру Citroen у Любліні вдалося швидко придбати потрібний автомобіль. 

Citroen Jumpy був посвячений архієпископом Станіславом Будзіком. До Харкова його привезе о. Рафал Шкоповєц, який служить у парафії під Харковом.  

Нагадуємо, Папа Франциск вже подарував для України дві карети швидкої допомоги. Одна була доставлена особисто кардиналом Краєвським до Львова, а друга - до Києва під час Великого тижня. 


Новини зі світу Люблінський католицький університет підписав угоду з Джемеллі та Університетом «Ла Сап'єнца» про дослідження Науково-дослідницька співпраця з клінікою Джемеллі та Університетом «Ла Сап'єнца» в Римі є запорукою високого рівня медичних студій у Люблінському католицькому університеті, які розпочнуться в найближчому часі, – зазначив ректор Люблінського католицького університету, о. проф. д-р. Мирослав Калиновський. У понеділок, 6 червня 2022 року, в Римі, Люблінський католицький університет підписав угоду про співпрацю з Університетом «Ла Сап'єнца» та клінікою Джемеллі. У зустрічі взяли участь міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек, а також голова Агенції медичних досліджень, доктор медичних наук Радослав Серпінський.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.