Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа зустрівся з дружинами бійців полку «Азов» (ВІДЕО)

Папа зустрівся з дружинами бійців полку «Азов» (ВІДЕО)

Зустріч відбулася наприкінці загальної аудієнції, у середу, 11 травня. Ця зустріч стала відповіддю Папи на лист, який кілька днів тому написали Катерина Прокопенко та Юлія Федосюк. 
Катерина Прокопенко, дружина командира Дениса Прокопенко, та Юлія Федосюк, дружина офіцера Арсенія Федосюка, прибули до Ватикану з гуманітарною метою, з огляду на ситуацію на «Азовсталі» у Маріуполі. У листі, який попередньо отримав понтифік, дружини бійців просили про сприяння у евакуації та порятунку людей, які перебувають у трагічному становищі, повідомляє Deon.  


У відповідь на лист Папа Франциск запросив жінок на зустріч під час загальної аудієнції 11 травня. На зустрічі також був Петро Верзілов - видавець інтернет-видання «Медіазона».

 
Під час розмови з журналістами, Катерина та Юлія розповіли, що Папа обіцяв молитву за них та зробити все можливе для вирішення даної ситуації. Крім того, Папу попросили приїхати до України та порозмовляти з Володимиром Путіним, аби пішов. У відповідь Папа нічого не сказав, лише запевнив у молитві. 


«Маю надію, що всі виживуть, а ми зробимо все можливе, аби врятувати їхнє життя», - зазначила Катерина Прокопенко.  
 
Юлія Федосюк розповіла, що на «Азовсталі» померло багато людей, однак немає можливості поховати їх по-християнськи. Під час зустрічі дружини бійців просили про допомогу Папи у створенні гуманітарних коридорів для порятунку людей у Маріуполі. Вони визнали, що ця зустріч була історичною. 


«Сподіваємося, що це допоможе врятувати наших чоловіків, військових, які є на «Азовсталі». Маємо надію, що зустріч дасть нам шанс врятувати їхнє життя», - розповіли жінки. 

Захисники Маріуполя перебувають у надскладних умовах: не мають їжі, води, ліків та медичної опіки. Щодня помирає 1-2 поранених. За словами жінок заблоковано на заводі близько 600-700 поранених військових.   

«Мій чоловік написав мені день тому, що навіть вода в техніці закінчується, і попросив мене пошукати статтю про те, як прожити якомога довше без води. Я боюся його втратити, а також злюся на себе, бо нічого не можу зробити, це жах, що відбувається: «Азовсталь» виглядає як реаліті-шоу, і нам ніхто не допомагає, тому ми сподіваємося на Папу, він наш остання надія», – зазначила Юлія Федосюк, пише УП.

Під час зустрічі дружини бійців передали понтифіку фото та листи. Перший – від себе та предстоятеля УПЦ МП Онуфрія, де він просить Володимира Путіна відпустити бійців з Маріуполя.


Нагадуємо, як подає видання Il Messaggero Папа Франциск тричі просив президента Росії про евакуацію людей, що знаходяться у Маріуполі. Однак тричі отримав відмову. 

Фото: Vatican News
Новини з Ватикану Кардинал Паролін: після місії архієпископа Ґаллаґера оцінимо шанси візиту Папи до Києва Після завершення місії архієпископа Пола Річарда Ґаллаґера, секретаря у справах стосунків Апостольського Престолу в Україну буде розглянуто можливість продовження спроб перемовин чи буде заплановано візит Папи до цієї країни.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.