Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » «Важливо свідчити, що ми є віруючими». Паломництво медичних працівників до Бердичева

«Важливо свідчити, що ми є віруючими». Паломництво медичних працівників до Бердичева

Зустріч відбулась у суботу, 17 жовтня, і пов`язана з літургійним спомином св. Луки Євангеліста, який вважається покровителем медичних працівників.  

 Організатором та ідейним натхненником паломництва є єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії, але цього року він не зміг бути присутнім.

Розпочалось паломництво з реєстрації та представлення учасників, які прибули з різних міст України. Цього року у паломництві взяли участь близько 30 медичних працівників із Житомира, Києва та Бердичева. Через пандемію коронавірусу багато учасників не змогло прибути, тому конференція та Свята Меса транслювались онлайн.


Цього року конференцію для учасників виголосив отець Віталій Козак OCD. Свою конференцію він побудував на підставі проповіді кардинала Конрада Краєвського на урочистостях в Бердичеві 19 липня 2020 року. За словами отця Віталія, це була одна з найкращих проповідей, яку він чув у своєму житті. 


Центральним моментом паломництва стала Свята Меса, яку очолив отець Віталій Козак, а йому співслужив отець Єржи Гавлюк СМ з Києва.


У проповіді отець Віталій наголошував, як важливо свідчити у нашому житті, що ми є віруючими людьми.


Свідчити про нашу віру на роботі ми можемо тоді, коли не будемо давати і брати хабарів. Тоді можемо творити нове краще суспільство. У цій справі треба почати з себе. Це буде нашим конкретним свідченням про віру в Бога. Отець Віталій також наголосив на тому, що не давати хабарі можливо, у цьому переконують приклади його знайомих. «Кожен із нас може зробити досить мало, але водночас це багато. Якщо ми будемо діяти, як віруючі. При цьому важливо жити в правді і називати речі своїми іменами», - підсумував проповідник.    


На завершення Святої Меси відбулося виставлення Пресвятих Дарів та молитва Розарію. Завершальним етапом паломництва став обід для учасників паломництва.


Максим Железницький
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.