Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Єпископи України спільно молились за жертв голодомору

Єпископи України спільно молились за жертв голодомору

На завершення 54 Конференції Єпископів РКЦ в Україні, 28 листопада, в день молитов за жертв голодомору, єпископи зібрались о 8.00 в каплиці реколекційного дому Львівської Архідієцезії в Брюховичах, щоб спільно молитися під час Євхаристії за трагічно загиблих від геноциду та їхні родини.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

«Поминаючи жертв цього страшного геноциду, молімося за всіх, хто загинув від голодної смерті, – закликав Львівський митрополит. - Просімо у Всевишнього Господа, щоб вони удостоїлися небесної трапези, в якій не відчуватимуть жодної нестачі. Будьмо також уважні споживаючи щодень насущний хліб та прошу Вас докладайте зусилля для того, щоб не марнувати даної нам з руки Божого провидіння їжі. Маючи вдосталь поживи діліться з тими, хто її не має».


Кожного року, наприкінці листопада ми повертаємось до трагічних сторінок нашої історії, які пригадують нам про Голодомор – геноцид, що в 1932 – 33 роках привів до жахливої смерті щонайменше 3,9 мільйона невинних людей в Україні та кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів.


На їх вшанування о 16.00 оголошується, традиційно, Національна хвилина мовчання в пам’ять жертв Голодомору, після якої розпочинається Акція «Запали свічку пам’яті». Також у храмах Львівської архідієцезії проводиться поминальний передзвін від 16:00 год. до 16:10 на згадку про трагічні події. На вшанування пам’яті усіх загиблих в роки Голодомору в Україні запалюють свічки. Свічки запалюють біля меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору, на центральних площах і вулицях населених пунктів, а також на підвіконнях осель.

Олександр Кусий
Новини з України Пограбовано парафіяльний дім на Миколаївщині Отець Григорій, священик родом з Польщі, майже 6 років служить в Одесько-Сімферопольській дієцезії. На даний момент він є настоятелем у парафії Божого милосердя в Баштанці, Миколаївської області. На початку січня священик з причин здоров’я несподівано потрапив до лікарні, де його чекала операція. 
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.