Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Зустріч архієпископа Мечислава Мокшицького з Генеральною Настоятелькою Згромадження сестер альбертинок

Зустріч архієпископа Мечислава Мокшицького з Генеральною Настоятелькою Згромадження сестер альбертинок

12 грудня у Митрополичій Курії Львова відбулася зустріч архієпископа Мечислава Мокшицького з Генеральною Настоятелькою Згромадження сестер альбертинок старшою сестрою Терезою Мацюшек. Її супроводжувала настоятелька нового дому сестер-альбертинок у Львові сестра Ієроніма Кондрацка.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Розповіла, що, здійснюючи канонічну візитацію монаших спільнот сестер альбертинок в Україні, зустрічається також із єпископами.

„Під час зустрічі з архієпископом Мечиславом Мокшицьким висловила вдячність за те, що наші сестри можуть працювати у Львові й служити вбогим – сказала старша сестра Тереза Мацюшек. – Два дні я присвятила відвідинам хворих, якими опікується в цьому місті наша сестра Ієроніма. Це особи літні, хворі, самотні. Всі вони потребують допомоги медичної, духовної, а також матеріальної. Маємо намір відкрити у Львові притулок для таких вбогих жінок, де була б їдальня, лазня. В наміренні відкриття такого дому моляться у Польщі і не тільки. Потрібно отримати відповідні дозволи на будову. Вірю, що нам це вдасться. Наші сетсри служать також у Кам’янець-Подільській дієцезії, в Плебанівці. Одна сестра катехізує дітей, а друга допомагає літнім особам, а третя провадить світлицю для сільських діточок».

Костянтин Чавага