Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Канонічне встановлення нового настоятеля делегатури облатів

Канонічне встановлення нового настоятеля делегатури облатів

20 січня 2022 року, в Обухові, о. Віталій Подолян OMI обійняв посаду настоятеля делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні.
В днях 19-21 січня 2022 року облати з усієї української делегатури зустрілися в Обухові, разом із провінціалом Польської Провінції о.Павлом Зайонцем ОМІ та провінційним економом о.Юзефом Чернецький ОМІ.


20 січня слухали звіт о. Павла Вишковського ОМІ з 3-х минулих років місіонерської діяльності облатів в Україні та Росії. Таким чином настоятель Делегатури завершив свій  третій термін на посаді настоятеля, який він обіймав з 2013 року.

Цій події передував день зосередження та молитви, який завершився вігілійною вечерею, з традиційним діленням облатком та співами різдвяних колядок.


Науку та проповідь протягом дня  проголошував, а також очолив Святу Месу,  єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії, Олександр Язловецький.


Прийняття посади настоятеля делегатури о. Віталієм Подоляном ОМІ, відбулося під час спільного молебня о 15:30. Після того, як номінант склав визнання віри, о. Провінціал зачитав указ, яким о. Віталій був призначений вищим настоятелем. Більше цього, того ж дня, за участю о. провінціала відбулася перша зустріч нової адміністрації Делегатури - настоятеля та радних, якими були: о. Павло Томис ОМІ, о. Павло Вишковський ОМІ, о. Христофор Бузіковський ОМІ.


Нехай Господь благословить новому настоятелю та новій адміністрації Делегатури, усім приналежним до неї облатом і людям, яким служать, нехай зміцнює на дорозі покликання семінаристів, новіціїв і постулантів, нехай обдаровує новими покликаннями!

Джерело: Місіонери Облати Непорочної Марії в Україні

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.