Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Кому ти служиш? Позиція Духовної Ради м. Кам’янця-Подільського щодо відзначення Гелловіну

Кому ти служиш? Позиція Духовної Ради м. Кам’янця-Подільського щодо відзначення Гелловіну

Наближається Гелловін і нашим обов’язком перед Господом є знову нагадати вам про духовні та психологічні небезпеки, які несуть відзначення цього свята, адже «ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти правителів світу цієї темряви, проти піднебесних духів злоби» (Еф. 6, 12).
1. Ми сьогодні стаємо свідками невидимої духовної боротьби між добром та злом, яке проявляється у війнах, вбивствах, поширенню розпусти, брехні та іншій несправедливості і перед нами вибір, на чий бік ми станемо. Тому якщо вважаєте себе християнами, не можете святкувати Гелловін, ані дозволяти цього робити своїм дітям, бо «не можете пити чаші Господньої та чаші демонської; не можете бути спільниками Господнього столу й столу демонського» (І Кор. 10, 21). Ті хто вірить у Христа не можуть підтримувати це і через пригощення переодягнених у нечисть гостей чи продажу таких костюмів.

2. Можливо для Вас це невинні дитячі витівки, але наслідуючи нечисть (навіть у формі гри) ми даємо злу доступ до нашого життя. Ми не раз ставали свідками, коли після ворожіння чи магічних обрядів у дітей виникали проблеми зі здоров’ям, психікою чи у родині. Хочемо навести приклад італійської монахині Марії Лаури Майнетті, яку під впливом окультизму троє неповнолітніх дівчат принесли у жертву сатані.

3. Просимо батьків та вчителів бути уважними, адже у нашому місті були випадки, коли під впливом соцмереж учні малювали у класах пентаграми та інші окультні символи, які б мали допомогти їм у навчанні. Діти та молодь є вразливими перед інформацією, що несе цифровий світ. Тому обов’язок дорослих захищати і дбати про їхнє моральне та духовне добро. Нагадуємо, що школа не є місцем для експериментів та пропагування небезпечних ідей, що може зашкодити психіці та нормальному розвитку дитини. Натомість заохочуємо всіх зберігати та поширювати християнські та патріотичні традиції, що сприяють вихованню цінностей та ідеалів добра.

4. Усвідомлюємо, що живемо у вільному та демократичному суспільстві і наші аргументи можуть бути для багатьох непереконливі, проте оскільки мали вже негативний досвід, коли богослужіння у наших храмах у ніч Гелловіну були зірвані, просимо дотримуватися порядку та поважати наші релігійні почуття та святині.

5. У ніч Гелловіну, коли сатаністи відправляють свої темні обряди, закликаємо всіх християн до посиленої молитви та посту у своїх Церквах та родинах, щоби об’явилася перемога Христа Воскреслого, який вже подолав смерть та пекло.

З молитвою та пастирським благословінням священики та настори Християнських Церков Кам’янця-Подільського.

Джерело: Духовна Рада Християнських Церков м. Кам’янця-Подільського
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.