Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Звернення Духовної ради Кам’янця-Подільського щодо спроб криміналізації критики гомосексуалізму та гендерної ідеології

Звернення Духовної ради Кам’янця-Подільського щодо спроб криміналізації критики гомосексуалізму та гендерної ідеології

Публічне звернення Духовної ради християнських Церков та релігійних організацій Кам’янця-Подільського щодо спроб криміналізації критики гомосексуалізму та гендерної ідеології.
У нелегкий період епідемії COVID-19, подання на розгляд Верховної Ради законопроекту №3316 «Про внесення змін до Кримінального Кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)» вважаємо ганебним та небезпечним для демократії явищем, коли депутати правлячої партії намагаються використати період карантину та вимушеної самоізоляції більшості громадян для просування власних ідей та обмеження конституційних свобод.
  1. Видається, що внесення суперечливих та провокативних проєктів у період епідемії є спробою відволікти увагу суспільства від актуальних економічних та політичних негараздів та спробою розколотити і дестабілізувати суспільство. Це тоді коли всім нам як ніколи потрібно зберігати загальнонаціональну єдність та спокій перед невідкладними небезпеками хвороб та гібридної війни. Ці небезпечні правові ініціативи також радикалізують громадянське суспільства, частина якого вже в минулому досвідчила всі жахіття радянської влади та не бажає повторення цього сценарію, що безсумнівно йде на користь нашому зовнішньому ворогу. Тому закликаємо народних депутатів до політичної зрілості та скасування розгляду законопроєкту №3316 та інших неоднозначних законодавчих ініціатив, які можуть розколоти країну. Нехай зусилля всіх гілок влади у цей час будуть спрямовані на захист та збереження життя і здоров’я людей і національної безпеки та добробуту.
  2. Переконані, що криміналізація критики гомосексуалізму та гендерної орієнтації в умовах, коли більшість населення не може здійснити конституційне право на мирний протест (ст. 39 Конституції України) та у законний спосіб висловити свою активну громадську позицію, є ганебним явищем, що порушує всі норми демократичних та цивілізованих суспільств і є відвертою спробою узурпації влади, обмеження наших основоположних прав на свободу слова та віросповідання (ст. 34 Конституції України) і відвертою спробою узаконення репресій та поверненням нашої країни до тоталітарного режиму через «звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод» (ст. 22 Конституції України).
  3. Звертаємо увагу, що Духовна Рада Кам’янця-Подільського одна з перших в Україні звернулася до своїх вірян з закликом дотримуватися правил карантину та всіх санітарних норм, а Церкви та громади нашого міста під час святкування Пасхи з болем на серці обмежили доступ до своїх храмів та перевели богослужіння в онлайн-режим. Проте вже вкотре бачимо, що перед найбільшими християнськими святами виникають або ставлять на голосування законопроєкти, що прямо суперечать нашій моралі та сімейним цінностям. Не знаємо чи це діється свідомо чи є простим збігом обставин, але безсумнівно такі ініціативи народних обранців ображають релігійні почуття наших вірних та ставить їх перед небажаною дилемою – послуху своїй совісті та Божим заповідям чи українському законодавству. Тому просимо наших депутатів з думкою про майбутнє Української держави та інституту родини проявити розсудливість у своїй політичній діяльності та дослухатися до своїх виборців, які у більшій мірі є християнами та членами християнських Церков та конфесій.
  4. Автори законопроекту стверджують, що цим самим вони дбають та захищають інтереси осіб з гомосексуальними тенденціями. Проте досвід та історія життя багатьох колишніх членів ЛГБТ вказують, що їхнє одужання та подолання гомосексуальних схильностей, створення власних сімей та поява дітей відбулася лише завдяки ясній та однозначній позиції Церков та допомозі, яку вони там отримали. У разі ж прийняття закону, в Україні подібні ініціативи християнських організацій будуть носити кримінальну відповідальність, тим самим унеможливлять сам факт вибору та шлях для зцілення для тих осіб, які хочуть подолати свій сексуальний потяг до власної статі. Наукові дослідження доводять, що нормалізація та узаконення одностатевого способу життя негативно впливає на підростаюче покоління та сприяє зростанню гомосексуальних схильностей серед дітей та підлітків.
  5. Мабуть кожен усвідомив, що у період епідемії та інших лих найважливішими речами є ті, якими зазвичай люди нехтують або ставлять на другорядні місця: молитва, родина, любов… Недарма Церква захищає сімейні цінності, адже вони врешті-решт рятують нас самих. Перед безвихідними ситуаціями людина як ніколи потребує підтримки та допомоги Бога, який завжди турбується і захищає тих, які слухають та виконують Його Слово. З цього приводу закликаємо всіх християн до ревної молитви про Боже благословення для Української держави та духовне і фізичне здоров’я нашого народу.
Духовна рада Християнських Церков та релігійних організацій Кам’янця-Подільського.
Микола Каспров, Головуючий Духовної Ради християнських Церков і організацій м. Кам’янця-Подільського, Єпископ Церкви Євангельських Християн Баптистів.
Олександр Вершигора, Єпископ Хмельниччини Християн Євангельської Віри, Пастор Церкви «Християнин».
Леон Дубравський, Правлячий Єпископ Кам’янець-Подільської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.
Ростислав Мурах, Єпископ Хмельницького обласного об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської.
В’ячеслав Березовський, Пастор Церкви Адвенстистів Сьомого Дня.
Валентин Горячок, Пастор Церкви Християн Євангельської Віри «Скинія Давида».
Вадим Здоров, вікарний священик Кам’янець-Подільського кафедрального собору Свв. Апостолів Петра і Павла Римсько-Католицької Церкви в Україні.
Петро Зембицький, Пастор Громади Підзамче Української Церкви Християн Віри Євангельської.
Віктор Ємелін, Пастор Церкви «Божа Благодать» Української Церкви Християн Віри Євангельської..
Борис Котик, Пастор Церкви «Новий Завіт» Євангельських Християн Баптистів.
Михайло Лехновський, Ієрей, настоятель парафії Пресвятої Трійці, Чин Святого Василія Великого, УГКЦ.
Юрій Матвєйцов, Митрофорний протоієрей, настоятель парафії Св. Йоана Богослова, Православна Церква України.
Ігор Орденанс, Пастор Помісної Церкви на Поділлі.
Валерій Подьялюк, Пастор Церкви «Євангельський Голос» Української Церкви Християн Віри Євангельської.
Мар’ян Тиркус, Митрофорний протоієрей, настоятель парафії Богоявлення Господнього, Православна Церква України.
Олександр Чайка, Пастор Церкви «Вістка Миру» Євангельських Християн Баптистів.
Володимир Чорнописький, Пастор Церкви «Світло Христове» УЦХВЄ.
Сергій Чорнописький, Пастор Церкви «Христа Спасителя» Української Церкви Християн Віри Євангельської.
Олександр Бучковський, Секретар Духовної ради. християнських Церков і організацій м. Кам’янця-Подільського.
Валерій Каспров, координатор молитовних сніданків Кам’янця-Подільського.

Джерело: Родина
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.