Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Не сідати, не купатися: нові правила поведінки біля фонтану Треві

Не сідати, не купатися: нові правила поведінки біля фонтану Треві

Згідно з постановою влади Риму поруч з фонтаном Треві будуть змінені правила поведінки для туристів.
Зокрема їм заборонять ходити по краях фонтану, забиратися на відреставровані елементи, сидіти біля фонтану і купатися в ньому.
Зараз перед фонтаном можна буде затриматися тільки на хвилину, щоб вкинути монетку, що є традицією в туристів, які відвідують Вічне місто.
Стерегти туристів будуть волонтери за прикладом стюардів на стадіонах. Волонтери будуть регулювати наплив людей і їх переміщення перед фонтаном, забороняючи сидіти перед ним.
Відзначається, що при необхідності волонтери будуть викликати поліцію.
Як передає deon.pl з посиланням на газету Corriere della Sera, всі ці заходи спрямовані на те, щоб уникнути різних випадків, які відбуваються при фонтані - в першу чергу купання в ньому і селфі.
За минулі тижні місцева поліція кілька разів витягала з води італійських та іноземних туристів, які плавали у фонтані. Порушники були покарані на 450 євро, але і ці суми не стримують невгамовних «плавців».
Фонтан Треві щодня відвідують десятки тисяч туристів. Об'єкт вважається однією з визначних пам'яток міста - тільки в минулому році в ньому назбирали монет більш ніж на 1,5 млн доларів. Однак у зв'язку зі збільшенням випадків хуліганства біля фонтану було прийнято рішення взяти об'єкт під охорону.
На фонтан з 250 річною історією, який був недавно відреставрований, тепер можна буде подивитися тільки в русі, проходячи перед ним потихеньку і затримуючи тільки на хвилину, щоб вкинути туди монетку. Ці заходи стали відповіддю на попередні пропозиції ввести правила відвідування фонтану, як в музей.
Фонтан Треві - найбільший фонтан Риму. Він був побудований в 1732-62 гг.у стилі бароко.
Джерело - Сatholic.by з посиланням на deon.pl

По темі:
Новини зі світу 20-та річниця «Екуменічної хартії»: єдність, за яку Ісус молився і страждав Христос У заяві з нагоди 20-ї річниці підписання «Екуменічної хартії», очільники Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE) та Конференції Європейських Церков (KEK) висловили прагнення та зобов'язання «зміцнювати церковну єдність через спільні молитви та дії, пропонуючи при цьому своє служіння світові у справі сприяння справедливості та миру».
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.