Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Закарпатські римо-католики відкрили будинок для паломників на 200 людей

Закарпатські римо-католики відкрили будинок для паломників на 200 людей

У Берегові Закарпатської області в неділю, 17 вересня, відбулось офіційне відкриття будинку для паломників імені о. Ференца Пастора, який може вмістити одночасно до 200 людей.

Католицький священик народився в Ужгороді (тоді Унгвар), служив у церквах Румунії та відіграв велику роль у релігійному та культурному житті міста Берегово (Берегсас) довоєнного часу. Урочистий захід розпочався зі святкового богослужінням в римсько-католицькому храмі. А далі відбулося відкриття будинку для паломників з усього світу.


За словами єпископа Мукачівської дієцезії Римсько-Католицької Церкви Антала Майнека, цей культурно-освітній центр матиме змогу приймати одночасно до 200 людей, які матимуть бажання приїхати на Закарпаття, аби відвідати визначні місця.Перед присутніми виступили також місцеві діячі та політики, а також заступник держсекретаря Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Йожеф Бочкаї.

КМЦ нагадує: 4 липня 2017 року у присутності священиків різних конфесій ординарій Мукачівської дієцезії єпископ Антал Майнек також посвятив новий будинок Карітасу, який почне працювати у парафії святого Августина в місті Перечині.

Джерело: Мукачево.net.

Фото: Мukachevo.net


По темі:

Бог є близько і Він милосердний

Біблія і Богородиця. Мукачівська дієцезія

Фатимський рік у Мукачівській дієцезії

Новини з України Річниця смерті отця Людвіга Камілевського у Луцьку 21 січня у Луцькій катедрі відбулася поминальна Свята Літургія за святої пам’яті отця прелата Людвіга Камілевського, яку звершив єпископ Віталій Скомаровський у співслужінні зі священиками Луцької дієцезії. Торік саме цього дня невтомний працівник Божої ниви відійшов до Господа.