Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Львові відбулася зустріч духовенства з мером міста

У Львові відбулася зустріч духовенства з мером міста

Під час зустрічі обговорили актуальні проблемні питання та виклики сьогодення, що постають перед Церквами та громадою міста. Також на зустрічі проговорили проведення у Львові Екуменічного форуму на екологічну тематику, рік культури та питання формування об'єднаних територіальних громад.


Римсько-Католицьку Церкву представляли архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський та єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава OFMConv.

Андрій Садовий наголосив на головних темах зустрічі. «У нас є три важливі теми — екуменічний форум, який має відбутись у Львові. Вірю, що зусилля дадуть результати і Патріарх Варфоломій буде одним з учасників форуму. Я втішений, що Президент Володимир Зеленський запросив Святішого Отця. Друге питання — це наш особливий рік. Львів цього року має особливі виклики — це рік культури не лише у мистецтві, а й у медицині, релігії, громадському транспорті. І останнє — це бачення міста щодо реформи по децентралізації. Багато населених пунктів, що є біля Львова, можуть стати частиною нашого спільного простору», — сказав мер Львова.

На зустрічі обговорили проведення Екуменічного форуму на тему екології.

«Наш Інститут вже 12 років поспіль організовує екуменічний соціальний тиждень. Ми вирішили цього року присвятити його питанню екології. Тема, яку ми обрали, це є слова з Енцикліки Папи Йоана Павла ІІ. Ми запрошуємо усіх представників церков до плідної співпраці та участі. Екологічне питання та питання природи нас усіх єднає. Нам важлива підтримка Церков у підготовці екуменічного соціального тижня. Ми відкриті до співпраці, очікуємо ваших рекомендацій та порад. Нам важливо знати, що ви очікуєте від того екуменічного соціального тижня.  Ми почули, що можуть приїхати такі високі достойники. Ми хочемо, щоб якнайбільше українців полюбили свою землю та свою природу", — зазначив отець Іван Дацько, Президент Інституту Екуменічних Студій.

Заплановано, що у Львові Екуменічний форум пройде 7−10 жовтня. Серед ТОП-спікерів форуму — кардинал Пітер Тарксон, о. д-р Джон Хрісавгіс, тощо.

За матеріалами Львівської міської ради.
Новини з України Рада Церков закликає доопрацювати проект Закону про медіа Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій направила свої поправки до проекту Закону «Про медіа». Релігійні діячі також ініціюють зустріч у профільному Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики, повідомляє Інститут релігійної свободи.