Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Другий день засідання Конференції єпископату РКЦ в Україні

Другий день засідання Конференції єпископату РКЦ в Україні

У Брюховичах добігла кінця зустріч єпископів РКЦ. Другий день праці був присвячений звіту роботи Комісій при конференції. 
Другий і останній день засідання конференції єпископату розпочався Святою Месою, яку очолив єпископ Віталій Скомаровський. Проповідь виголосив єпископ Станіслав Широкорадюк, роздумуючи над темою покликання. Адже Євангеліє на сьогоднішній день, у свято апостола Андрія, пригадує момент покликання апостолів. Проповідник пригадав єпископа Ольшанського, який завжди із запалом говорив про покликання до священства.


Після цього, йшла мова про учнів, які питали Вчителя, що вони отримають за те, що підуть дорогою покликання. Врешті все, що вони мали, втратило цінність, бо вони пізнали Господа. Говорячи про свій досвід священства та єпископства, Широкорадюк підкреслив, що йдучи за Господом, він отримав усе. Бог дав йому можливість брати дієву участь у спасінні людини. Як це було із соціальним служінням потребуючим дітям та сиротам, у якому єпископ Станіслав міг брати участь через реалізацію різних проектів.


Продовженням засідання конференції стало звітування про працю різних комісій. Єпископ Віталій Кривицький SDB, Голова Комісії Засобів Масової Інформації, зазначив, що єпископи зацікавлені у розвитку католицьких медіа і планують модернізувати головний інформаційний офіс України - Католицький Медіа-Центр, через визначену схему співпраці з дієцезіальними медіа. "Ми говорили про проект модернізації, що розрахований на 3 роки і маємо надію, що він буде реалізований", - підкреслив єпископ.


Єпископ Кривицький також очолює Комісію, що відповідає за відносини Церкви з Державою. Він представив проміжні результати діяльності, зустрічі на державному рівні, проекти, в яких береться участь, наголосив на потребі нормалізації відносин Церкви і держави. "Самі єпископи цікавились темами, які актуальні в наш час, між іншим, питанням дійсності перед державою декрету єпископа про призначення настоятеля лише за умови нотаріального підтвердження", - розповів єпископ.

Представляючи діяльність Екуменічної комісії, єпископ проінформував про заходи та видані документи Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, яку РКЦ очолює в цьому півріччі.

Крім того, звіт про діяльність представив єпископ Яцек Пиль ОМІ, Голова Літургійної комісії. На завершення робочої зустрічі єпископат затвердив текст комюніке.


Після засідання єпископів чекала приємна несподіванка. До них завітав святий Миколай зі своїми ангелами. 

Аліна Петраускайте, КМЦ 
Новини з України Тривають реколекції католицьких єпископів України У понеділок, 25 листопада 2019 року, в Брюховичах біля Львова, розпочались спільні реколекції єпископатів латинського та візантійського обрядів України, що відбуваються у стінах реколекційного центру «Світлиця».