Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Єпископ Кава до сестер гонораток: ви маєте унікальне служіння

Єпископ Кава до сестер гонораток: ви маєте унікальне служіння

У неділю, 6 жовтня, у мостиській парафії Народження св. Йоана Хрестителя на Львівщині відбулась святкова Літургія в рамках відзначення ювілею 50-річчя служіння сестер гонораток в Україні.
Про це повідомляє сторінка сестер гонораток. 

Очолив Святу Месу єпископ Едвард Кава OFMConv. У проповіді він заохотив сестер жити Божим словом та будувати свою діяльність саме на ньому. Крім того, єпископ пригадав, як приїхала до Мостиськ перша сестра гоноратка. Яке ж пожвавлення відчувалося у парафіяльному житті!


Проповідник заохотив переживати цей час у дусі вдячності за роки служіння, за кожну сестру, за кожну спільноту, за кожну справу. "Ми маємо за що дякувати, бо Господь дійсно великі речі зробив!", - підкреслив єпископ Кава. Наші часи не позначені жорстоким переслідуванням за віру, однак ми страждаємо від браку запалу у служінні та щоденній молитві, реалізації нашої віри на практиці. Згадуючи засновників, єпископ наголосив на унікальності служіння сестер: йти туди, куди Церква дійти не може.

На завершення єпископ склав побажання для всіх сестер у формі молитви св. Франциска: "Господи, вчини мене знаряддям Твого миру: щоб я міг сіяти любов там, де панує ненависть, прощення – там, де панує кривда, віру – там, де панує сумнів, надію – там, де панує відчай, радість – там, де панує смуток, світло – там, де панує темрява. Дай мені, Господи: втішати – а не чекати утішення, розуміти – а не чекати розуміння, любити – а не чекати любові. Бо даючи – отримуємо, прощаючи – отримуємо прощення; а помираючи – воскресаємо до вічного життя. Амінь".

Після завершення святкової Літургії були приємні несподіванки у вигляді дитячого виступу, а також спілкування за почастунком.


Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії (гоноратки) засноване 4 жовтня 1888 року. Ціллю Згромадження є євангелізація людей праці. В Україні сестри розпочали своє служіння 15 вересня 1969 року у Львові. Покровителем Вікаріату в Україні є св. Архангел Михаїл. У Мостиськах сестри розпочали своє служіння у 1990 році.

Сестри своїм прикладом заохочують до поширення добра та любові до Бога і ближнього, дбають про духовний розвиток різних поколінь через служіння при парафіях, в садочках, школах, лікарнях, в домі опіки над людьми похилого віку.

Дякуємо сестрам за їх свідчення та посвяту для більшої слави Бога й добра людей, серед яких вони служать добрим словом, усмішкою, підтримкою.

с. Зита Врона SCM