Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Бердичеві освячено монастир сестер гонораток

У Бердичеві освячено монастир сестер гонораток

«Величає душа моя Господа», саме такими словами можна охарактеризувати подію, яка відбулась 19 травня в Бердичеві. Було урочисто посвячено монастир сестер гонораток. Ця врочистість зібрала в головному домі вікаріату не лише сестер, а й усіх, хто допомагав у будівництві, усіх, для кого щодня відкриті двері цієї обителі.
Про це повідомляє сайт сестер Гонораток.

Розділити радість святкування прибули ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк, вищі настоятелі чернечих орденів, священики, що співпрацюють із сестрами гоноратками, представники місцевої влади, меценати та ті, хто сприяв у справі будівництва монастиря. На свято також прийшли діти, які протягом тижня ходять до світлиці, що діє при монастирі. Крім того, згромадження намагається розвивати культ Непорочного Серця Марії через діяльність спільнот Шанувальників Непорочного Серця Марії. Саме бердичівський монастир ‒ одне з місць, де ця спільнота активно розвивається й функціонує. Члени спільноти приходять на зустрічі до нашого дому.

Позаяк освячення монастиря це не лише справа місцевої спільноти, а й цілого згромадження, до Бердичева також прибула генеральна настоятелька згромадження сестер гонораток ‒ сестра Юдита Ковальська в супроводі двох сестер. У своїх словах привітання та подяки сестра Юдита підкреслила важливість сьогоднішньої події для цілого згромадження, яке сьогодні єднається в молитві подяки за освячений дім, а також дякувала всім, хто сприяв у справі будівництва, і тим, хто всіляко допомагає сестрам гонораткам в Україні.

На початку святкування до присутніх зі словом привітання звернулась настоятелька вікаріату сестра Рената Нуцковська SCM. Історію служіння сестер у Бердичеві, а також головні етапи та ключові моменти будівництва монастиря розкрила сестра Анна Кліпацька SCM. Після цього відбулося вручення подяк добродіям, які допомагали у будівництві дому. Радісною прикрасою святкування був виступ дівчат, що відвідують світлицю.

Серцем святкування стала Євхаристія, яку очолив єпископ Віталій Кривицький. У проповіді владика поставив запитання: навіщо побудований цей дім? Підказку можна знайти на фасаді монастиря. Це слова з гімну «Magnificat», які із захватом вимовила Марія: «Величає душа моя Господа!». Єпископ підкреслив, що цей дім і сестри, які в ньому мешкають, мають важливу місію: аби кожен, хто виходить звідси, ще більше прагнув прославляти Господа.

Після Євхаристії й освячення приміщень монастиря гості були запрошені на святковий обід, аби продовжити святкування та розділити радість перебування в одній великій родині.

За темою:

У Бердичеві освячено гробницю босих кармелітів
У Мелітополі освятили новозбудований храм
Відпуст і консекрація храму в Суслах на Житомирщині