Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Урочистість Воскресіння Господнього в бердичівському санктуарії

Урочистість Воскресіння Господнього в бердичівському санктуарії

У Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія в Бердичеві 20 квітня з 9:00 щогодини відбувалося посвячення великодніх страв у нижньому храмі, а о 20:00 годині на площі перед сходами до храму розпочалася Пасхальна вілігія, яка згодом продовжилась усередині.

Очолив Літургію та виголосив урочисту проповідь отець Христофор Урбанський OCD. Із ним служили настоятель бердичівського санктуарію отець Рафаїл Мишковський OCD, делегат Краківської провінції Ордену Босих Кармелітів в Україні отець Юзеф Кухарчик OCD, отець Максиміліан Подвіка OCD та отець Павло Ферко OCD.


«У період Пасхальних свят бажаємо вам, брати і сестри, непорушної віри в остаточну перемогу Бога,  спокійного, радісного святкування в родинному колі, взаємної доброзичливості, злагоди з сусідами, щирого взаєморозуміння з рідними та знайомими. Бажаємо, щоб неспокій щодо майбутнього розсіювався завдяки довірі до Божого Провидіння і взаємній людській солідарності. Христос воскрес!» – привітали вірних брати босі кармеліти.


А вранці 21 квітня відбулася урочиста Пасхальна Літургія з процесією навколо мурів санктуарію. На чолі процесії несли хрест і фігуру Воскреслого Ісуса, а також співали великодні пісні. Очолив Літургію та виголосив проповідь настоятель санктуарію отець Рафаїл Мишковський OCD.


Поряд із численними бердичівськими парафіянами та гостями міста Воскресіння Господнє у храмі святкували пастори протестанських церков міста Бердичева.


Максим Железницький
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.