Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Християнська служба порятунку під заступництвом святого отця Піо розпочинає служіння в Києві

Християнська служба порятунку під заступництвом святого отця Піо розпочинає служіння в Києві

Ось уже понад два роки Християнська служба порятунку сповнює євангелізаційну, душпастирську, гуманітарну, соціальну й освітню місію на Донбасі – на лінії розмежування та в «сірій зоні». Настав час розпочати регулярне служіння і для людей, постраждалих від наслідків війни на мирних територіях. Адже в їхніх серцях, хоч би де вони були тілесно, війна триває досі, і ці люди відчайдушно потребують духовного зцілення. Саме тому 26 травня на території католицької парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви в Києві було урочисто відкрито Центр соціальної адаптації військовослужбовців, ветеранів війни та їхніх родин при Християнській службі порятунку. Центр розпочинає роботу в освяченому цього дня Домі отця Піо, який нещодавно передав ХСП в довгострокове користування Орден Братів Менших Капуцинів.
Як повідомляє Християнська служба порятунку, час для відкриття Центру був обраний невипадково – організатори орієнтувалися на дату народження святого отця Піо, ченця-капуцина, знаного людям вчинками милосердя й розбудовою поблизу храму в Сан-Джованні-Ротондо новітньої лікарні «Будинок полегшення страждань». Там зцілювали не лише тіла бідних і стражденних, а і їхні душі. Саме в такій харизмі працюватиме Центр ХСП.



До господарів свята – братів-капуцинів, служителів ХСП і членів спільноти Віднови у Святому Дусі «Мараната» – приєдналися й численні партнери: представники Союзу ветеранів АТО Деснянського району, ГО «Капеланська варта», ГО «Простір гідності», ГО «Родини Ветеранів АТО», ГО «Дружина офіцера», БФ «Місія добра Украіни», БФ «Спілка матерів миру», БО «Могутня стіна», ГО «Фундація Відкрита Украіна», ГО «Громадський рух "Велика Рада Матерів України"», ветеранського бізнесу «Pizza Veterano» і «Veterano Coffee» та низки інших профільних організацій.


Почесними гостями свята стали начальник відділу психологічного забезпечення управління морально-психологічного забезпечення командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Вадим Калабухов, заступник начальника управління Цивільно-військового співробітництва ЗСУ підполковник Юрій Соколовський, заступник командира з морально-психологічного забезпечення Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького підполковник Андрій Хомутовський, представниця волонтера–переговорника Гайде Різаєва та голова Міжфракційного депутатського об’єднання «Сприяння захисту прав та соціальній реабілітації учасників Антитерористичної операції» Оксана Білозір.



Але головними учасниками свята, заради яких і створено Центр, безумовно були капелани, ветерани, матері, дружини й діти загиблих воїнів. Для більшості з них це був перший візит на територію парафії, де надалі у стінах Дому отця Піо служителі ХСП та професіонали з партнерських організацій робитимуть усе можливе для їхньої духовної, психологічної й соціальної реабілітації та підтримки.



Програма свята була дуже насичена, тож чотири години для понад сотні його учасників промайнули, як одна мить. Спочатку відбулася урочиста частина, яку вела капеланка й журналістка Олеся Доліна. До учасників свята звернулися настоятель парафії капуцин брат Йосип, командир ХСП Ігор Шторм, керівниця Центру Людмила Богдашевська, програмний координатор ХСП Андрій Оленчик, представники ЗСУ Вадим Калабухов, Юрій Соколовський і Андрій Хомутовський, Гайде Різаєва, капелан-кіборг Олег Марінченко, партнери ХСП з ГО «Простір гідності» Олег Ганцяк-Каськів і Карл Плеснер та низка інших шанованих гостей. Виступи змінювалися музичними номерами у виконанні гурту «Серце горлиці» (об’єднує матерів і дружин загиблих воїнів), волонтерів Юрія та Сашка Полякових, фронтових служителів ХСП Олени й Олександра Салицьких, солістки Київського Моцартового товариства «Чарівна флейта» Наталії Романової (музична терапевтка, викладачка, авторка книжки й диска «Колискові пісні світу»).



Наприкінці врочистої частини заходу під пісню-молитву «Боже, я молюсь за Україну» в небо злетіли сині й жовті повітряні кульки із прикріпленими паперовими голубами, на яких учасники свята записали побажання для України. Потім відбулася церемонія освячення Дому отця Піо й відкриття в його приміщеннях Центру соціальної адаптації військовослужбовців, ветеранів війни і їхніх родин при Християнській службі порятунку. А далі – неформальне спілкування присутніх за чаєм і смаколиками. Діти в цей час мали змогу брати участь у спеціально організованих для них майстер-класах. А неповторну святкову атмосферу підтримувала музична команда зі спільноти месіанських євреїв із Житомира (представники цієї спільноти входять в основу тактичного угрупування ХСП-Мар’їнка). Усі охочі могли також ознайомитися з фотовиставкою, підготованою в рамах діяльності проекту «Серце горлиці». На фото – портрети жінок війни: капеланок, військових, матерів і дружин загиблих воїнів.

Отже, нову справу ХСП у співпраці з братами капуцинами на Славу Божу розпочато.

Заступайся за нас, святий отче Піо!

За темою:
Підписано угоду про співслужіння та співпрацю між БФ ХСП і Благодійним братством братів менших капуцинів
ХСП дякує жертводавцям за допомогу в придбанні матеріалів для завершення ремонту в дитсадочку прифронтового Виноградного
І сказав Ісус: там, де двоє чи троє зберуться в Моє Ім’я, там і Я (Християнська служба порятунку)
Новини з України Папа для України: Християнська служба порятунку отримала автомобіль 7 квітня 2021 року підрозділу Християнської служби порятунку “Маріуполь-Піонерське” був переданий в користування автомобіль Renault TRAFIC для обслуговування цивільного населення, в першу чергу дітей та осіб похилого віку.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.