Католицький медіа-центр римсько-католицьких єпископів України
» » » Папа: Кожен із нас, попри слабкості, є Божим скарбом

Папа: Кожен із нас, попри слабкості, є Божим скарбом

Кожен день Апостольської подорожі Папи Франциска до Колумбії присвячений окремій темі, а завершується зустріччю на порозі Апостольської нунціатури з групою людей, які цю тему практично репрезентують.

Другий день візиту, який, власне, був першим «робочим» днем, Папа присвятив темі захисту життя. Коли Святий Отець повертався з парку імені Сімона Болівара після Святої Меси, то на порозі дипломатичного представництва, яке стало його тимчасовою резиденцією, привітався з дітьми, людьми похилого віку й особами з особливими потребами.

Промовляючи до присутніх, Наступник святого Петра виокремив слова, які прозвучали у вітальному слові дівчинки Марії, однієї з учасниць зустрічі: «Ми прагнемо світу, де вразливість буде визнана суттю людини. Де буде визнано, що вона не послаблює нас, а додає сил і гідності, стає місцем спільної зустрічі, яка нас гуманізує».

Папа зауважив, що Марія сказала прекрасну річ, а тому попросив її ще раз прочитати ці слова, це послання до світу. Він підкреслив, що «всі ми вразливі, в серці, у почуттях» – «і ми потребуємо, щоб ця слабкість була пошанована, приголублена, щоби про неї якнайдужче піклувалися і щоб вона приносила плоди для всіх. Усі ми слабкі», – наголосив Святий Отець.

Далі Папа запросив свою співрозмовницю відповісти на запитання: «Хто єдина особа, яка не уразлива?» «Бог!» – відповіла дівчинка. «Бог, – підтвердив Святий Отець, – єдиний, Хто не уразливий, а ми всі – вразливі. У комусь це помітно, в інших – ні. Але в цьому полягає суть людської природи, в оцій потребі бути прийнятими Богом. Ось чому нікого не можна викидати, немов непотріб. Зрозуміли? Бо кожен із нас – це скарб, який потрібно віддати Богові, а Господь по-своєму дбає про його зростання».

Зустріч завершилася молитвою до Пречистої Діви Марії, після якої Наступник святого Петра уділив благословення.

Джерело: Радіо Ватикану

Новини зі світу Папа: Істина, справедливість і милосердя незамінні в будуванні миру

Біль, зворушення, молитва й надія – усе це було присутнє під час великої молитовної зустрічі в намірі національного примирення, яка під проводом Папи Франциска відбулася 8 вересня 2017 року в колумбійському місті Вільявісенсіо. Це була довгоочікувана подія для народу, який уже понад півстоліття страждає від війни, але тепер, як зауважив Папа, робить перші кроки до миру.