Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Деканальний день дитини в Таврійську

Деканальний день дитини в Таврійську

«Марія – наша Мама» – цій темі був присвячений Деканальний день дитини, який відбувся в Таврійську 2 вересня. 

Організували свято отець Максим Падлєвський, деканальний душпастир дітей і молоді, сестри Святої Родини з Назарету, сестри Матері Божої Милосердя та сестри-салезіянки з Одеси. У святі взяли участь діти з різних парафій, які приїхали разом із душпастирями з Абрикосівки, Каховки, Нової Каховки, Олешок, Скадовська, Таврійська, Херсона. 

День був цікавий і насичений, а розпочався зі Служби Божої. Під час проповіді отець Анатолій Козак, декан Херсонського деканату, закликав  дітей до вшанування Матері Божої та молитви на Розарії, про яку Вона просила трьох пастушків у Фатімі. Отець Анатолій розповів про деяких святих, в чиєму житті завдяки розарієвій молитві сталося багато чудес. Під час катехизації діти більше дізналися про Фатімську історію й об'явлення Матері Божої. Після обіду гралися, танцювали, їли морозиво та знайомилися з новими друзями. 

Дякуємо отцеві Юліяну Хабінякові, настоятелю храму в Таврійську, за гостинність. 

У святі взяло участь 36 дітей із наших парафій. Зважаючи на ситуацію католиків на цій території, це доволі немало. А протягом дня до заходу долучилося ще 20 дітей, які гуляли навколо храму й дізналися про свято. Радіємо, що й вони могли почути Добру Новину. 

Молимося та просимо про молитву, щоб якнайбільше дітей і молоді Херсонської землі й сусідніх теренів пізнали Бога.

Сестра: Анна Заінчковська FMA