Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Кармелітські реколекції у Гвардійському

Кармелітські реколекції у Гвардійському

«Чого ти тут, Іллє?» - саме такою була тема духовних вправ у чоловічому колі, які з 6 по 8 листопада відбулися у центрі Руху «Світло-Життя».
Участь у духовних вправах взяли п'ять учасників з Бердичева, Кам'янця-Подільського та Гвардійського. Під час реколекцій учасникам товаришував босий кармеліт отець Рафаїл Мишковський.


Протягом цих днів учасники вчилися розрізняти, де є нагода до чогось доброго, а де є спокуса. На дорозі розпізнання покликання великою допомогою є молитва. Адже саме молитва, яка є особливим глибоким зануренням у присутність Бога, допомагає приймати правильні життєві рішення.  


Програма реколекцій поєднувала елементи, що сприяли духовному розвитку та підвищенню фізичної активності. Молитовна програма, що містила Святу Месу, конференції, молитву Літургії Годин, адорацію перепліталась з ранковою гімнастикою та прогулянками на природі.  


Творенню братерської спільноти сприяли ігри, неформальні розмови та дискусії. Цими днями учасники роздумували над джерелом щастя для них, над власним образом Бога (контролер чи друг), чим для них є молитва. У цих духовних пошуках учасникам товаришували Боже Слово та святі Кармелю (св. Йоан від Хреста, св. Тереза від Ісуса, св. Тереза від Дитяти Ісус та св. Рафаїл Каліновський).


Максим Железницький
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.