Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Харків молиться за єдність християн

Харків молиться за єдність християн

20 січня 2022 року, у катедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії відбулася Свята Меса з нагоди початку Тижня молитов за єдність християн. 
Про це повідомляє Харківсько-Запорізька дієцезія.

На богослужінні, яке очолив єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук, були присутні: вікарії катедрального собору Успіння ПДМ отці Войцех Стасевич і Олег Ковиньов, священнослужителі УГКЦ отці Йосиф Щур і Віктор Мартиненко, та отець Вардан Адамян - священик Вірменської Апостольської Церкви.


«Єдність між християнами - це не є щось статичне, що створили раз - і кінець. Єдність між християнами - це є завдання на щодень. Це є труд на щодень. Це є прагнення, бажання на щодень. Це є відношення один до одного і молитва про єдність. Це є щось, що постійно потрібно здобувати та постійно потрібно плекати. Це є труд і трудячись так ми відповідаємо на заклик Христа» - звернувся до вірних у проповіді владика Павло.


Після завершення Святої Меси був відслужений Екуменічний молебень та словами гімну «Боже великий, єдиний» всі присутні звернулися до Господа, просячи про дар єдності та справедливого миру для України.

Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.