Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » Тиждень сім’ї у Хмельницькому

Тиждень сім’ї у Хмельницькому

У межах Тижня сім’ї 18–20 травня відбуватимуться заходи для дітей, сімей і молоді.
18 травня біля кінотеатру імені Шевченка з 16:00 до 19:00 діятиме наметове містечко різних просімейних організацій, які служать молоді, подружнім парам і дітям. Відвідувачі матимуть можливість отримати консультації педіатра, психолога, священика, юриста, військового капелана, поради щодо кризової вагітності («Збережи життя»), допомоги сиротам («Хмельниччина без сиріт»), допомоги нарко- й алкозалежним і людям із вадами слуху. Буде організовано благодійний ярмарок дитячих виробів для допомоги малозабезпеченим сім’ям. Окрім того, відбуватимуться сімейні ігри, конкурси, розваги.

19 травня відбудуться спортивні змагання «Тато, мама, я – дружна сім’я!», «Супер-тато», «Супер-мама» на майданчиках міста. З 10:00 до 18:00 у парку ім. Івана Франка відбуватимуться сімейні турніри з мініфутболу й волейболу, а на площі біля кінотеатру ім. Шевченка – турніри з флорболу й армреслінгу; буде зустріч із екіпажем патрульної поліції й рятувальної служби ДНС.

20 травня о 12:00 відбудеться громадська акція «Марш сім’ї». Хода розпочнеться від католицького храму Христа Царя Всесвіту (проспект Миру, 55) і пройде до кінотеатру ім. Шевченка (вул. Проскурівська, 40). «Марш сім’ї» відбудеться з ініціативи Духовної ради християнських Церков міста й за підтримки просімейних громадських організацій. Його мета – привернути увагу громадськості та влади до проблеми утвердження сімейних цінностей на християнських національних засадах та проголосити, що сім’я – це Богом створений союз чоловіка та жінки, який є найважливішою інституцією суспільства та Церкви.

Розпочнеться програма ходою за традиційні сімейні цінності, у якій, за попередньою оцінкою, візьмуть участь десять тисяч хмельничан. Загальна колона вирушить  під гаслами «Хмельницький за християнські сімейні цінності», «Міцна сім’я – міцна держава», «Тато, мама, я – найщасливіша сім’я». На площі біля кінотеатру ім. Шевченка відбудеться програма за участю представників Церков, місцевої влади та громадськості. У програмі «Маршу сім’ї» заплановані також конкурси для сімей, молоді й дітей, конкурс малюнків «Сім’я очима дитини», шоу мильних бульбашок і фотозона «Арка подружжя».

Контактна особа оргкомітету «Маршу сім'ї» – Валерій Хома (067 603 6886).
Оголошення Пізнай Боже Слово глибше: анонс реколекцій Скоро Новий рік, тож якщо робитимете плани на наступні місяці, виділіть час для реколекцій у стилі Lectio Divina, які останніми роками набувають все більшої популярності, тож все більше чоловіків та жінок з різних місцевостей України беруть у них  участь.