Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Благодійна акція «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської дієцезії

Благодійна акція «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської дієцезії

Упродовж останніх тижнів на сторінці фонду «Карітас-Спес» у соцмережі неодноразово з’являлися дописи з проханням, закликом, заохоченням купувати особливу вігілійну свічку під красномовною назвою «Різдвяна допомога дітям». Її особливість полягає в тому, що втілення намірів допомоги діточкам починається ще в процесі продажу свічок, а сім’ї, яким надається допомога, добре відомі читачам сторінки, їхні складні життєві обставини не залишили байдужими ні звичайних читачів, ні прихожан різних парафій, ні цілі християнські спільноти, ні навіть людей, які не є вірянами.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Святкові гостини святого Миколая в Брусилові відбувались у місцевій новозбудованій каплиці. Організувала діточок з малозабезпечених і багатодітних сімей вчителька брусилівської школи пані Анна, волонтерка «Карітас-Спес» за покликом серця, що дуже опікується потребами своїх учнів.

Тридцять діточок. Тридцять пар великих, допитливих, спраглих видовищ оченят. Гучні оплески маленьких долоньок. Спітнілі від хвилювання личка під час декламування старанно вивчених віршиків. Святий Миколай з янголами та чортенятами виправдали усі сподівання малюків – було весело, цікаво і солодко! Непослухів серед брусилівських діточок не виявилося і всі вони без винятку притискали до себе омріяні пакуночки з цукерками. Дівчинка Марійка, яка перебуває під особливою опікою фонду, цими днями святкувала свій день народження. Звісно, про таку подію Миколая сповістили янголи. А він, природно, не міг не привітати маленьку принцесу зі святом, подарувавши їй гарні дівчачі речі. А ще двоє діточок, які в негоду та по зимовій багнюці прийшли на свято в дірявому взутті, отримали від Миколая дві пари новісіньких чобіток. Після цих подій відчуття свята довго не полишало ні діточок, ні дорослих, ні Миколая з янголами.

Візит до дев’ятидітної родини Груш – це приємні емоції для всіх учасників дійства. Для гостей – бо приємно бачити працьовиту, згуртовану родину з аж дев’ятьома діточками! І всі вони дуже спокійні, чемні, ввічливі, негаласливі – ну справжнісінький подарунок самому Миколаєві.

А дітлахам приємно отримати дещицю любові та трішки уваги: солодкі подарунки – то лише смачне доповнення відчуття свята. Особливість Миколая від «Карітас-Спес» у тому, що навіть дорослі не залишилися без подарунків: мама і тато отримали великий продуктовий набір та мийні засоби. На відміну від статечних Груш, четверо діточок Воротілових зустріли Миколая віршиками, колядками й пісеньками. Святого Миколая малі дуже чекали та гостинно вшанували, а від гостя отримали солодощі та неймовірні подарунки: новісінькі вишиванки, що їх передали фонду незнайомі благодійниці. Щасливі діточки, щаслива мама Наталя, щасливі всі учасники святкового дійства.

Дорогі друзі! Усі, хто долучився до акції «Різдвяна допомога дітям»! Нехай світло нашої вігілійної свічки осяє ваші оселі й серця! Відчуйте себе частинкою цих подій, бо ви, саме ви дали нам можливість обігріти душевним теплом та подарунками цих чудових діточок.

ДБФ «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської дієцезії

За темою:
Завершився проект «Разом до мрії» релігійної місії «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії
Благодійний різдвяний ярмарок відбувся в Бердичеві
У польській дієцезії розпочалася кампанія «Благодійна сумка “Карітасу”» для бездомних із Києва