Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Ольга Мединська: щаслива сім'я - це як одна команда

Ольга Мединська: щаслива сім'я - це як одна команда

Продовжуємо наше знайомство з доповідачами Всеукраїнського конгресу сімей, що відбудеться на Вінниччині вже за тиждень. Цього разу ми спілкувались з Ольгою Мединською з Рівного. 
Ольга заснувала Європейський сімейний центр "Традиція". У шлюбі майже 20 років. Бог подарував їм  5 синів та 3 доньки (Віра, Надія, Любов). Двоє синів - студенти у Рівному, один син помер після народження, наймолодшій донечці - 1 рік. 

Ольго, Ви представляєте Європейський сімейний центр "Традиція". Що унікального може запропонувати центр мешканцям Рівного?

Європейський сімейний центр "Традиція" існує при парафії Петра і Павла вже 7 років. У Рівному містяни беруть участь в наших семінарах з виховання, діти відвідують театральний чи хореографічний гуртки, художню школу, Творчу студію. Постійно діє Школа розвитку для дошкільнят, в центрі консультує логопед, проводимо фестивалі та свята для родин. Цікаво підходимо до вивчення іноземних мов. Намагаємось дати людям трошки любові.

Як Вам вдається поєднувати активну працю з тим, аби бути доброю дружиною-матір`ю?

Ентузіазм жити у подружжі, народити 8 дітей, служити у парафії черпаю з формації Неокатехуменальної дороги. Разом з чоловіком Андрієм - 25 років у спільноті. Раціонально використовувати час - це для мене складно, чесно кажучи, стараюсь з усіх сил. Головне - налагодити співпрацю і позитив у всіх напрямках: з викладачами в школі, з колегами, з кожним особисто в родині.

Яка найбільша потреба сучасної сім'ї на Вашу думку?

Для сім'ї потрібна підтримка з боку держави та суспільства, потрібен також захист життя. За сімейні цінності треба боротися.

Назвіть три ключові складові щасливої сім'ї?

На мою думку, для щастя в сім'ї потрібно:

1) Єдність між чоловіком і дружиною, тобто спорідненість у основних питаннях, таких як віра, виховання дітей, взаємовідносини у ширшій родині.

2) Бути в одній команді, батьки і діти, як у футболі. Ми граємо за одними правилами і б' ємо в одні ворота. Тренуємось разом, подорожуємо і виграємо спільно, а коли хтось травмований, чи програємо, то і разом переживаємо ці події.

3) Говорити. Слухати. Діалог, одним словом.

Аліна Петраускайте, Католицький Медіа-Центр
Інтерв'ю Отець Віталій Козак OCD: «Хочемо, щоб якнайбільше людей дізналися про Бердичівський санктуарій» На початку травня 2021 року, отець Віталій Козак OCD став настоятелем Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярію. У розмові з ним говорили про пріоритети на цій посаді, а також про розвиток санктуарію на найближчі роки.
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.