Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Папа в Палермо: обід із бідними й відвідини парафії, де служив отець Пульїзі

Папа в Палермо: обід із бідними й відвідини парафії, де служив отець Пульїзі

Відвідуючи в суботу, 15 вересня 2018 року, південноіталійський острів Сицилію, Папа Франциск пообідав зі знедоленими Палермо й побував на місці служіння й мученицької смерті отця Піно.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

У Палермо Папа Франциск вирушив до соціального осередку «Місія надії та любові», де пообідав із засновником ініціативи Б’яджо Конте, місцевим архієпископом Коррадо Лорефіче, волонтерами, нужденними, мігрантами й колишніми в’язнями. У залі, де обідав Папа, було 160 осіб, а ще понад тисяча розмістилися в інших приміщеннях місії.

«Місію надії та любові» заснував 1991 року мирянин Б’яджо Конте. Молодим чоловіком він мандрував місцями, пов’язаними з життям святого Франциска, і прагнув виїхати на місію, проте зрештою зрозумів, що місійні терени починаються в його місті – серед злиденних, яким він і присвятив служіння. Сьогодні в перебудованих і відремонтованих приміщеннях колишньої казарми отримує допомогу тисяча нужденних: безхатченки з розташованого неподалік центрального вокзалу, особи, узалежнені від алкоголю й наркотиків, мігранти, колишні в’язні.

Після обіду Папа з приватним візитом завітав до парафії святого Ґаетано в кварталі Бранкаччо, де останні три роки свого життя служив отець Джузеппе Пульїзі, якого всі називали доном Піно. Його Святість побував у помешканні священика, яке сьогодні стало музеєм, і в дидактичному осередку «Отче наш», який заснував сам дон Піно. Звідтіля Папа поїхав до кафедрального собору на зустріч зі священиками, ченцями й семінаристами.