Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Офіційний ватиканський бюлетень (четвер, 28 червня 2018 року)

Офіційний ватиканський бюлетень (четвер, 28 червня 2018 року)

Прес-центр Святого Престолу повідомляє про такі події:
27 червня опубліковано лібрето богослужіння за участю Папи Франциска в урочистість святих апостолів Петра й Павла 29 червня 2018 року. Лібрето містить опис церемонії посвячення митрополичих палліїв, які будуть поблагословлені під час Служби Божої, а також літургійні тексти для Меси. 

***

Оприлюднено логістичну інформацію й посилання на відеотрансляцію ординарної публічної консисторії, на якій Його Святість Папа Франциск вручатиме знаки гідності та грамоти про призначення новим кардиналам Святої Римської Церкви. Також подано лібрето церемонії, біографії кардиналів-номінантів та іншу необхідну інформацію. На консисторії, яка розпочнеться 28 червня о 16:00 за римським часом (о 17:00 за київським), пурпурові капелюхи отримають 14 нових кардиналів.

***

Уранці 28 червня Його Святість Папа Франциск прийняв на аудієнції делегацію Вселенського Константинопольського Патріархату, яка прибула до Рима, щоб узяти участь в урочистості святих апостолів Петра і Павла. Папа Франциск звернувся до делегації з промовою, текст якої подано на сайті Святого Престолу. Прес-центр також опублікував офіційне комюніке про візит делегації. 

***

Папа Франциск уділив аудієнції:
  • монсеньйорові Джакомо Моранді, титулярному архієпископу Черветері, секретареві Конгрегації віровчення;
  • пану Філіппові Целлеру, Надзвичайному та Повноважному Послу Франції при Святому Престолі;
  • делегації Італійської Федерації плавання.

***

Його Святість Папа Франциск прийняв відставку з посади єпископа-ординарія дієцезії Ранкагуа (Чилі) від монсеньйора Алехандро Гоіча Кармеліча і номінував Апостольського адміністратора вакантної кафедри у статусі ad nutum Sanctae Sedis («до особливих розпоряджень Святого Престолу») для цієї дієцезії. Ним став монсеньйор Луіз Фернандо Рамоз Перес, єпископ-помічник Сантьяго-де-Чилі.

***

У вівторок, 26 червня 2018 року, в резиденції Секретаріату закордонних справ і політичних справ Республіки Сан-Марино було підписано Угоду між Святим Престолом і Республікою Сан-Марино щодо викладання основ католицької віри в державних школах. 

***

Опубліковано заяву Папського державного секретаря кардинала П’єтро Пароліна після зустрічі з прем'єр-міністром Чорногорії в рамах візиту до Чорногорії та Сербії, який триває з 27 червня до 2 липня 2018 року.