Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Таїнство Миропомазання в Житомирі

Таїнство Миропомазання в Житомирі

Парафія святої Софії в Житомирі давно не переживала такої піднесеної й урочистої події. Святкування відпусту на честь покровительки храму було поєднане з уділенням Таїнства Миропомазанням. Понад 80 прихожан із парафій Житомира й Коростишева отримали Дар Духа Святого 15 травня 2018 року. Хоча день, коли це сталося, був зовсім звичайний: ні вітру, ні вогняних язиків, ні говоріння мовами. Відбулося щось невидиме для очей, але важливе для всього християнського життя миропомазаних.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

Месу очолив єпископ Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький. Під час проповіді він нагадав, що Господь дає дари, які нам потрібні. Їх ми отримали під час  хрещення. Ніхто не може сказати: «Бог не пам’ятає про мене», – бо й волосся в нас на голові пораховане. Бог приходить із безмежною любов’ю, щоб дати нам іще більше дарів. , яких не купиш. Дар Святого Духа – для того, щоб наповнити нас силою, оновити, додати відваги.  

Після проповіді розпочався обряд миропомазання. Кандидати до таїнства відновили хрещальні обітниці й визнали віру. Після цього єпископ разом зі священиками, простягнувши руки над головами всіх кандидатів, молилися про влиття Святого Духа. Потім настав час головної частини таїнства. Єпископ виконував жест рукопокладання, що символізує передання дару Святого Духа, а потім змащував чола вірних спеціально миром, промовляючи: «Прийми печать дару Святого Духа».

Укріплені Тілом Господа у Причасті, усі разом співали літанію до Пресвятої Діви Марії та в урочистій процесії йшли за Євхаристійним Господом.

Бажаємо всім тим, хто отримав сьогодні такий потужний Дар, стати свідками Живого Ісуса, сильніше з'єднатися з Христом, зміцнювати свій зв'язок із Церквою і свідчити про християнську віру словом і ділами. Господь у Своєму Милосерді хоче укріплювати, підтримувати й давати сили у свідченні про Нього. І за це Deo gratias!

За темою:
«Щаслива родина – тато, мама, дитина» – хода на захист традиційних сімейних цінностей у Житомирі
Консекрація сестри Ріти з абатства Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Житомирі
Урочистість Христового Воскресіння в Житомирі