Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 300 сиріт із Донбасу пройдуть реабілітацію в Карпатах і на Житомирщині

300 сиріт із Донбасу пройдуть реабілітацію в Карпатах і на Житомирщині

З 1 грудня по 31 березня 2018 року триватиме програма навчання та реабілітації сиріт із Донецької та Луганської областей. Це проект релігійної місії «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в рамках акції «Папа для України» із бюджетом понад 250 тисяч євро. Програма триватиме 180 днів (6 змін), кожен заїзд розрахований на 50 дітей початкових класів віком від 6 до 10 років. Діти матимуть можливість відпочивати і навчатися протягом місяця в Карпатах, у селищі Яблуниця Івано-Франківської області, та на Житомирщині, в селищі Зарічани, на базах відпочинку «Карітас-Спес».
Про це повідомляє сайт акції «Папа для України».

За словами організаторів, реабілітація та оздоровлення водночас будуть для дітей відпочинком і навчанням, покликаним виховувати гідність і повагу, сприяти їхньому духовному розвитку.

«Наш табір має насамперед допомогти дитині пройти психологічне розвантаження, знову почати сприймати світ у яскравих барвах, показати майбутні перспективи. Діти відкриють для себе Україну з її справдешньою красою, довідаються про цікаві історичні факти, пізнають культуру та побут країни. Ми віримо в те, що наша програма допоможе сиротам та позбавленим батьківського піклування відчути себе важливими, підняти самооцінку та виховати почуття гідності. Вони зможуть вирости відповідальними громадянами та вдало інтегруватися в суспільстві», – розповідає  керівник проекту, генеральний секретар релігійної місії «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні о. Віктор Симон.

Головним критерієм відбору дітей стали їхні життєві історії. У проекті беруть участь заклади інституційного догляду й виховання дітей Донеччини й Луганщини, зокрема, міста Лиман, Слов’янська, Святогорська, Краматорська, Добропілля, Костянтинівки, Торецька, Великих Новосілок, Волновахи, Маріуполя, Щастя, Новоайдару, Кремінної, Лисичанська й Сєвєродонецька. Дітей повідомляють про заїзди запрошеннями, яке надсилають як безпосередньо закладам, так і установам, яким ті підпорядковані.

Довідки проекту за номером: (044) 278 19 37.
 
За темою:
Грецький медичний фонд надасть допомогу 20 000 переселенцям у Донецькій області
У Києві в межах акції «Папа для України» понад 1000 переселенців може отримати допомогу
Мешканці 20 сіл у маріупольському напрямку отримають паливні брикети від акції «Папа для України»
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.