Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Пожежа в Будславському санктуарії - головній святині Білорусі

Пожежа в Будславському санктуарії - головній святині Білорусі

Вранці 11 травня на даху Національного санктуарію Матері Божої Будславської у Білорусі виникла пожежа. Пожежні  одразу прибули на місце події.
Як повідомив, настоятель у Будславі отець Дмитро Дубовик, Пресвяті Дари та ікона Матері Божої Будславської були врятовані та одразу поміщені в безпечне місце після появи диму. За допомогою волонтерів з костелу винесли, все що було можливе: літургійні приладдя, ікони, книги та інші переносні речі.



Голова Конференції католицьких єпископів у Білорусі, єпископ Вітебської дієцезії Олег Буткевич закликає вірних молитися заступництвом святого мученика Флоріана за спасіння будславської святині, яка є не лише центром духовного життя, але також унікальною пам'яткою сакральної архітектури та мистецтва.



До Будслава були направлені додаткові пожежні команди, які мають спеціальне спорядження на гасіння пожежі у висотних будівлях з Гази (Астравецький район). Близько 10 години вогонь повністю зруйнував дах над центральною частиною будславського храму та обвалився.


Близько 11 години пожежу в Національному санктуарії в Будславі було ліквідовано.

Станом на 15:00 розрахунки пожежників завершують гасіння окремих вогнищ. Причини пожежі не повідомляються.

Найближчими днями планується відновити Святі Меси у старому храмі Будславської святині, який не постраждав під час пожежі.


Переклад КМЦ за посиланням на catholic.by
Новини зі світу «Містечко отця Боско» та молоді колумбійці на шляху до цілісної екології Селезіанське «Містечко отця Боско», що в Медельїні (Колумбія), щороку опікується сотнями дітей, підлітків та молодих людей, дбаючи, одночасно, про спільний дім у дусі енцикліки «Laudato si’».
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 7 днів з моменту публікації.