Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні

Молитовний Єрихон

У ніч з суботи на неділю 23-24 вересня ц. р. Сестри Святого Йосипа, члени Молитовних Груп Святого Йосипа та інші вірні зібралися на спільній молитві «Молитовний Єрихон» в храмі Божого Милосердя в Офіцерському районі Кракова. Назва цієї зустрічі відносить нас до подій Старого Завіту.
На початку молитовної зустрічі Генеральна Настоятелька Мати Яна Пшетак CSSJ сказала: «Цією урочистою Євхаристією ми починаємо Молитовний Єрихон. Подія ця описана в Книзі Ісуса Навина, наступника Мойсея, який був провідником Ізраїльтян до Обіцяної Землі та отримав від Бога обітницю , що віддасть Єрихон в його руки. Згідно з Божим наказом на протязі шести днів Ізраїльтяни повинні були обходити місто довкола у мовчанні. Сьомого дня вони повинні були обійти місто сім разів, а потім разом на сигнал даний Ісусом Навином піднести воєнний клич. Коли вони так вчинили, мури міста впали. Під впливом цих біблійних подій на протязі шести перших четвергів місяця в кожному домі Сестер святого Йосипа тривала годинна спільна молитва. Сестри в мовчанні споглядали укритого у Пресвятому Таїнстві Ісуса. Ми перебували з Богом з прагненням у серці, щоб Бог звільнив нас, визволив і увів в глибоке з’єднання з Собою. Сьогодні ми всьоме зустрічаємося в часі семигодинного молитовного чування посеред окриків прославлення та радості. Ми хочемо гучно і з радістю закликати до Бога і голосно дякувати Йому за всі ті справи, який Він чинить в кожній з нас і в нашому Згромадженні, а також для тих, кого Він ставить на нашій дорозі. Приступаючи до молитви, хочемо відкриватися на Божу всемогутність, яка розбиває мури, які відділяють нас від Нього. Хочемо також дякувати за нові покликання і благати Бога про те, щоб Він зміцнював дівчат, яких Він покликує до нашої Чернечої Родини, щоб вони вміли відкриватися на цей великий дар і силою Божої любові зуміли перемогти усі труднощі та вирушити за голосом покликання».
Молитовний Єрихон розпочався і закінчився Євхаристією, перепліталися адорація Пресвятого Таїнства, розарій та «Дорога Світла».






З Книги Ісуса Навина, розд. 20:

Єрихон зачинився і замкнувся кріпко перед синами Ізраїля; ніхто не виходив, ані не входив до нього. І сказав Господь Ісусові: «Ось даю тобі в руки Єрихон і його царя та його сильних войовників. Ви всі, здатні до війни, обійдете навкруги міста один раз; і так робитимете шість днів. Сім священиків нехай несуть перед кивотом сім сурем з баранячого рогу, а дня сьомого обійдете сім разів навкруги міста, й нехай священики засурмлять. Як же засурмлять у баранячий ріг, то ввесь люд, як тільки почує знак трубний, хай кликне сильним окликом, і мури міста впадуть на землю, і народ увійде до нього там, де хто стояв.»
І покликав Ісус Навин священиків і сказав їм: «Візьміть кивот завіту, а сім священиків нехай несуть сім труб з баранячого рогу перед ковчегом Господнім.» А до народу він сказав: «Ідіть наперед і обійдіть навколо міста; збройні ж перед кивотом Господнім.» І так воно сталось, як наказав Ісус народові; сім же священиків, що несли сім сурем із баранячих рогів, виступили перед Господом і засурмили, а кивот Господнього завіту йшов за ними. Збройні ж ішли перед священиками, що сурмили, а ті, що тяглися ззаду, йшли за ковчегом і, йдучи, сурмили. І повелів Ісус народові: «Не вигукуйте, щоб і голосу вашого не було чути й щоб ні пари з уст ваших, поки я не повелю вам: Гукайте! - тоді й видайте бойовий оклик.» Ісус обвів ковчег Господній один раз навколо міста, й потім повернулись у табір і там переночували. Сім священиків, що несли сім сурем з баранячих рогів, ішло перед кивотом Господнім та, йдучи, все трубили в труби, а збройні йшли перед ними; ті ж, що сунули ззаду, йшли за кивотом Господнім і, йдучи, сурмили. Отаким робом на другий день обійшли вони один раз навколо міста і повернулись у табір. Так чинили вони шість днів.
Сьомого ж дня встали вони рано, коли займалося на зорю, та й обійшли звичайним робом сім разів навколо міста; тільки цього дня обійшли вони сім разів навколо міста. А за сьомим разом засурмили священики, й Ісус сказав людям: «Гукайте! бо Господь дав вам місто...»
Джерело - Згромадження Сестер святого Йосипа

По темі:
Чвертьстолітній Ювілей сестер йосифіток у Тернополі
Шукайте Бога, поки він близько (Іс 55,6) Сестри Святого Йосипа запрошують на дні зосередження
Свято не лише для дітей