Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » 25-річчя служіння сестер назаретанок в Україні

25-річчя служіння сестер назаретанок в Україні

29 вересня сестри Пресвятої Родини з Назарету дякували Богові за 25 років служіння в Україні. Урочисту Месу в храмі Марії, Матері Церкви, у Києві очолив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава, а співслужили з ним священики, які працювали й зараз працюють із сестрами. Великою радістю стала присутність батьків і рідних, які приїхали розділити радість святкування з сестрами з Італії, Польщі, Білорусі, Казахстану, та парафіян із різних місцевостей, де служать назаретанки.
Про це повідомляє Київсько-Житомирська дієцезія.

У проповіді єпископ Едвард нагадав, що спомин святих архангелів підкреслює харизму сестер: бути посланицями, свідчити життя про Господа й не забувати про головне завдання згромадження – служіння родинам.

Діяльність на території України сестри-назаретанки розпочали 1993 року на сході України, в Кам’янському, відгукнувшись на запрошення місцевого настоятеля. Згодом сестри засновували ще інші будинки, працюючи в Житомирі, Кривому Розі, Чернігові, Києві, Гнівані, Малині, Херсоні, Броварах. Змінювалась географія праці, відновлювалися храми, поставали нові парафії, разом із цим змінювались обличчя сестер, які працювали в Україні. Але всіх їх об’єднувала одна мета – поширювати Царство Боже серед себе й інших, як заповідала блаженна засновниця. Служіння було й залишається розмаїте, головне – поспішати туди, де люди шукають Бога.

Праця в парафіях, праця з дошкільнятами у світлиці, катехиза для дітей і молоді, служіння й молитва за родини – це мала частина того, чим живуть на щодень сестри. І неважливо, по яких краях розсіяні черниці згромадження: вони одне ціле, доки пам’ятають, що всіх об’єднали Пресвята Родина та прохання засновниці: «Любові, сестри мої, любові».