Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Дві причини болю на серці Папи та заклик на Міжнародний день освіти

Дві причини болю на серці Папи та заклик на Міжнародний день освіти

«Сьогодні ношу у своєму серці дві причини болю: Колумбія і Середземномор’я», – сказав Папа Франциск, промовляючи до прочан після молитви «Ангел Господній» в неділю, 20 січня 2019 року.
Про це повідомляють Новини з Ватикану.

Насамперед Папа склав співчуття колумбійцям: «Бажаю запевнити свою близькість колумбійському народові після жорстокого теракту в національній поліцейській академії минулого четверга. Молюся за постраждалих і за їхніх родичів і не припиняю молитися за мирний шлях Колумбії», – сказав він.

Далі Його святість скерував думку до 170 мігрантів, які цими днями загинули в хвилях Середземного моря. «Вони шукали майбутнього для себе. Можливо, були жертвами торгівлі людьми. Молімося за них і за тих, на кому лежить відповідальність за те, що трапилося», – закликав Папа.

Він також нагадав, що 24 січня – це перший Міжнародний день освіти, встановлений ООН, «щоб наголосити та підтримати важливу роль освіти в загальнолюдському та соціальному розвиткові». «Підтримую зусилля ЮНЕСКО, спрямовані на те, щоб у світі за допомогою освіти зростав мир, і бажаю, щоб освіта була доступною для всіх та цілісною, вільною від ідеологічних колонізацій. Молитва і вітання для всіх освітян!»
Новини з Ватикану Біль та близькість Святішого Отця з приводу насильства у Німеччині Понтифік через Державного Секретаря кардинала П’єтро Пароліна надіслав телеграму співчуття членам родин загиблих у жахливому акті насильства, який трапився ввечері 19 лютого 2020 року у німецькому місті Ганау.