Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » У Хмельницькому відбулися різдвяні футзальні турніри серед парафіяльних команд

У Хмельницькому відбулися різдвяні футзальні турніри серед парафіяльних команд

У місті Хмельницькому 12 січня 2019 року за ініціативи Спортивного душпастирства Кам’янець-Подільської дієцезії відбулися традиційні турніри з футзалу у трьох вікових категоріях (12–14 років, 15–17 років і від 18 років) і різдвяна облаткова зустріч.

Програма розпочалася зі Служби Божої в храмі Христа Царя Всесвіту, яку очолив отець Олег Жарук, ректор Інституту богословських наук Непорочної Діви Марії в Городку й директор Спортивного душпастирства Кам’янець-Подільської дієцезії. Із ним співслужили отець Олександр Бурмістров, віце-директор Спортивного душпастирства дієцезії, та інші священики, які прибули зі своїми парафіяльними командами на змагання.


Після Меси всі учасники співали колядки біля вертепу й ділилися облаткою. Потім відбувся почастунок та жеребкування турніру.

На змагання прибули здебільшого команди Кам’янець-Подільської дієцезії та команда-гість – ФК «Кармель» із Бердичева (Київсько-Житомирська дієцезія). Кам’янець-Подільську дієцезію представляли парафіяльні команди з Хмельницького (дві парафії), Маниківців, Жмеринки, Кам’янця-Подільського, Мурафи, Мушкутинців, Дунаївців, а також команда Вищої духовної семінарії Святого Духа в Городку.


Турнір у віковій категорії від 18 років відбувався в училищі № 25, турніри у вікових категоріях 12–14 і 15–17 років – у спортивному комплексі «Новатор».

У турнірі від 18 років, який мав назву «Кубок святого Йоана Боско», змагалися шість команд: із Кам’янця-Подільського, Городка, Маниківців, Мурафи та дві з Хмельницького.


Переможцем турніру стала команда «Magnificat» з парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (Мурафа). Друге місце посіла команда «Давид» із парафії Пресвятого Серця Ісуса (Маниківці), а третє – команда «Katedra» з кафедрального храму святих апостолів Петра і Павла (Кам’янець-Подільський).


Турніри 12–14 років та 15–17 років мали однакову назву – «Кубок трьох царів».

У наймолодшій віковій категорії змагалися чотири команди: з Хмельницького, Мурафи, Дунаївців і Бердичева. Перемогу здобув ХФК «Сіон» із парафії Христа Царя Всесвіту (Хмельницький), другими стали юні футболісти з команди «Magnificat» із парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (Мурафа), а третє місце посів ФК «Кармель» зі Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярія (Бердичів).


У турнірі у віковій категорії 15–17 років змагалися п’ять команд: із Мушкутинців, Хмельницького, Мурафи, Жмеринки й Бердичева.
Переможцем турніру стала команда «Magnificat» із парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Мурафі, друге місце посів ФК «Кармель» зі Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Святого Скапулярія (Бердичів), а третє – ХФК «Agema Dei» з парафії святого Олексія (Жмеринка).


Турніри завершилися церемонією нагородження та спільною молитвою. Також під час турніру о 15-й годині відбулася спільна молитва – Вервиця до Божого Милосердя.

Спортивне душпастирство Кам’янець-Подільської дієцезії запланувало змагання з волейболу в лютому й футбольний Кубок пам’яті Яна Ольшанського в березні.

Текст – Максим Железницький
Фото – Ольга Закриницька