Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Урочиста Меса у Львові з нагоди пленарного зібрання капітулу митрополичої базиліки й ради священиків

Урочиста Меса у Львові з нагоди пленарного зібрання капітулу митрополичої базиліки й ради священиків

У понеділок 19 листопада у житті Римо-католицької Церкви у Львові відбулися важливі події. Так, урочистою Євхаристією у Львівській Катедрі, відкрилося щорічне пленарне засідання капітулу митрополичої базиліки й ради священиків.
Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Святу Месу o 18.00 очолив Митрополит Львівський Архієпископ М. Мокшицький, якому співслужили єпископ помічник Едвард Кава, єпископ-емерит Мар’ян Бучек, а також єпископ Едвард Бялогловскі (Жешув), котрий на запрошення архієпископа очолить реколекції для священиків нашої архідієцезії, що розпочалися ввечері у понеділок 19 листопада у Вищій Духовній Семінарії св. Йосифа.

У лавах Катедрального Капітулу, в пресвітерії собору, зібралися львівські Каноніки, до числа яких сьогодні був долучений отець Яцек Коцур, котрого Митрополит призначив Почесним Каноніком Львівського капітулу за заслуги для Львівської Архідієцезії та ревного служіння настоятелем в парафії Святого Михаїла Архангела у Львові-Сихові останніх шістнадцять років. Новообраний канонік склав урочисту присягу на Євангелії та вдягнув відповідний духовний стрій.

У гомілії, єпископ Едвард Бялогловскі вказав на постаті отця професора Генріха Мосінга, Слугу Божого Рафала Керницького, бл. Серафіна Кашубу, як на взірець та допомогу у душпастирському служінні священиків.

На завершення Святої Меси, отець канонік Яцек Коцур, від імені всіх священиків привітав Архієпископа із 10 річницею Інґресу до Львівської Катедри, що відбувся 22 листопада 2008 року.
Новини з України Мінкульт планує відреставрувати костел св. Миколая Міністерство культури, молоді та спорту в 2020 році планує відреставтувати 5 архітектурних об’єкти за 114 мільйонів гривень. Зокрема, й костел святого Миколая у Києві, пише LB.ua з посиланням на заступницю голови міністерства Світлану Фоменко.