Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Загальна аудієнція: молитва за Австралію й «домашнє завдання» від Папи

Загальна аудієнція: молитва за Австралію й «домашнє завдання» від Папи

Глава Католицької Церкви запросив паломників помолитися за Австралію, що потерпає від пожеж, та нагадав про важливість вдячності за дар Хрещення.
Про це повідомляє Vatican News.

«Тут між вами присутня група з Австралії. Хочу попросити всіх молитися до Господа, аби Він підтримав народ в цей важкий період настільки сильних пожеж. Я близький з народом Австралії», – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції в середу, 8 січня 2020 року, паломників з різних частин світу, що зібралися в залі Павла VI у Ватикані.

Домашнє завдання

Промовляючи до молоді, похилих віком, хворих і молодять, у контексті наближення свята Господнього Хрещення Святіший Отець побажав: «Наново відкривайте благодать, що походить зі Святої Тайни, вміючи її впроваджувати в обов’язки щоденного життя».
«І я б хотів, аби кожен з нас знав дату свого Хрещення. Ми, без сумніву, знаємо дату народження, але хто з вас знає дату Хрещення?» – запитав Папа, глянувши на зал, та підсумував: «Таких небагато… Але оскільки її не святкується, то забувається. Тож залишаю домашнє завдання: запитайте своїх батьків, дідуся чи бабусю, дядька чи тітку, друзів про те, коли ви були охрещені та завжди носіть цю дату в своєму серці, щоби дякувати Богові за благодать Хрещення».