Католицький Медіа-Центр Конференції римсько-католицьких єпископів в Україні
» » » Великопісні реколекції в бердичівському санктуарії

Великопісні реколекції в бердичівському санктуарії

З 11 до 13 березня в парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, яка діє при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві, відбулися великопісні реколекції.
Цього року на запрошення братів босих кармелітів і настоятеля парафії отця Рафаїла Мишковського OCD їх проводив настоятель делегатури Місіонерів Облатів Непорочної Марії отець Павло Вишковський ОМІ.


«Спасіння прийшло через Хрест» – така була тема цьогорічних реколекцій. Першого дня ішлося про те, як потрібно дивитися на хрест. У проповідях отець Павло наводив приклади з власного життя. Другого дня він пояснював, як потрібно йти за хрестом.  Після вранішньої та вечірньої Служби Божої відбувалася Хресна Дорога. 



Третього дня отець Павло Вишковський ОМІ заохочував вірних прийняти хрест у своє життя. Зворушливим моментом реколекцій стало свідчення молодої жінки, матері двох дітей, хворої на рак, яке зачитав отець Павло.

Наприкінці останньої Служби Божої отець Павло подякував настоятелю отцеві Рафаїлу Мишковському OCD та парафіянам, які відвідували духовні вправи протягом трьох днів. Парафіяни ж висловили вдячність гучними оплесками, теплими словами, подарунками, квітами й молитвою.

Наприкінці Меси останнього дня реколекцій вірні вшанували реліквію Всечесного Хреста, частинка якого зберігається в парафії Воздвиження Всечесного Хреста в Києві, яким також опікуються брати босі кармеліти.


Після реколекцій отець Павло Вишковський OMІ розповів про Меморіал мучеників за віру, який будується у містечку Тиврів на Вінниччині та буде освячений 1 вересня 2018 року.



Максим Железницький

За темою:
Великопісні реколекції в Олевську
Завершилися великопісні реколекції у Вищій духовній семінарії святого Йосифа
У Тиврові буде відкрито Меморіал мучеників за віру